Αυτός είναι ο φουτουριστικός πύργος που θα φτιάξει το Zaha Hadid Architects στο Χονγκ Κονγκ (Φωτογραφίες)

Αυτός είναι ο φουτουριστικός πύργος που θα φτιάξει το Zaha Hadid Architects στο Χονγκ Κονγκ (Φωτογραφίες)
Photo: pixabay.com

Ο πύργος θα φιλοξενεί 300.000 υπαλλήλους ενώ εκτός από γραφεία θα περιλαμβάνει χώρους διασκέδασης, μαγαζιά, εστιατόρια, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο και εκθεσιακούς χώρους.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid αποκάλυψε το σχέδιο για την δημιουργία του εντυπωσιακού πύργου «Tower C», ενός σύγχρονου επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού κέντρου που θα φτιαχτεί στην περιοχή Greater Bay Area του Χονγκ Κονγκ.

Το αρχιτεκτόνημα που θα βρίσκεται στο Shenzhen Bay Super Headquarters Base, θα φιλοξενεί όχι μόνο χώρους γραφείων αλλά και για μια σειρά εμπορικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Χώροι για διασκέδαση, ψώνια και φαγητό, καθώς και ένα ξενοδοχείο, ένα συνεδριακό κέντρο, ακόμη εκθεσιακοί χώροι θα βρίσκονται στους ορόφους του φουτουριστικού πύργου.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου έχει γίνει με σκοπό ο πύργος να δένει αρμονικά με τα γύρω πάρκα και να δημιουργεί έναν νέο δημόσιο χώρο για όσους ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Το «Tower C» που έχει ιλιγγιώδες ύψος περίπου 400 μέτρων, αποτελείται από δύο πύργους που ενώνονται με γέφυρα και επικοινωνούν απευθείας με το μετρό που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Ακόμη, το «Tower C» ενσωματώνει μια σειρά χαρακτηριστικών που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και παράλληλα στην βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών του.

Δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς, ο σχεδιασμός του πύργου περιλαμβάνει επίσης μεγάλο χώρο στάθμευσης ποδηλάτων και εγκαταστάσεις φόρτισης.

Το κτίριο συνδέεται με τα «έξυπνα συστήματα» διαχείρισης της περιοχής που μπορούν να παρακολουθούν και να ρυθμίζουν εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες, μια ειδική γυάλινη «κουρτίνα» που παρέχει σκιά, συστήματα που εξασφαλίζουν τη φυσική ροή αέρα και τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, όπως συστήματα ανακύκλωσης και συλλογής νερού και φωτοβολταϊκά.