Αυτός ο επιχειρηματίας της Silicon Valley έδωσε 1.25 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ

Αυτός ο επιχειρηματίας της Silicon Valley έδωσε 1.25 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ

Ο Peter Thiel δεν είναι μόνο λόγια. Το 'πε και το 'κανε. 

Ένας από τους πιο εκκεντρικούς και αντισυμβατικούς επιχειρηματίες της Silicon Valley, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του Paypal, έδωσε, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του,  1.25 εκατομμύρια δολάρια για την στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Thiel, είχε μόνο δια των δηλώσεών του, υποστηρίξει τον Τραμπ, όντας ένας από τους λίγους διάσημους της Silicon Valley που είχε μιλήσει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γράφοντας ιστορία όταν παραδέχτηκε ότι δεν είναι περήφανος πιου είναι ομοφυλόφιλος. Η δωρεά του δόθηκε απευθείας στην καμπάνια του Τράμπ μέσω της εταιρείας Super PACs  και πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Thiel προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times.

Εξάλλου, ο ίδιος είναι αρκετά γνωστός για τις ακραίες και φιλελεύθερες ιδέες του που τον έχουν κάνει να επενδύσει μεγάλα ποσά σε έρευνες που πραγματοποιούνται σχετικά με την αθανασία των ανθρώπων και σε προγράμματα που αναπτύσσουν πλωτές πόλεις- εκτός κυβερνητικής εποπτείας-.

Επίσης, προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να πείσει τους νέους να μην πηγαίνουν στο κολέγιο αν και ο ίδιος πρόσφατα δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Αμφιλεγόμενη ήταν επίσης η κρυφή χρηματοδότηση της μήνυσης του Hulk Hogan προς το μέσο ενημέρωσης Gawker Media.

Ο Hogan κέρδισε από όλη αυτήν την ιστορία 140 εκατ. δολάρια. Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της Gawker, Nick Denton δήλωσε ότι λίγες εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το συγκεκριμένο ποσό και λίγο αργότερα πτώχευσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η προσωπική ζωή του Thiel εκτέθηκε στην ιστοσελίδα της Gawker Media, όπου δημοσιέυθυκε ένα άρθρο το 2007, με τίτλο «Ο Peter Thiel είναι εντελώς γκέι». Στη συνέχεια, ο Denton ήταν ο πρώτος που σχολίασε το εν λόγω δημοσίευμα, λέγοντας ότι «Το μόνο πράγμα που είναι περίεργο στη σεξουαλικότητα του Thiel είναι: γιατί το έκρυβε τόσο καιρό;».

Υπήρξε ένας από τους πρώτους επενδυτές στο Facebook και έχει μια θέση στο ΔΣ της εταιρείας. Ο Thiel έχει επίσης επενδύσει στις Zynga, Reddit και Αsana.