Αυτός ο υπολογιστής είναι ο αντίπαλος του MacBook Air και κοστίζει τα μισά χρήματα

Αυτός ο υπολογιστής είναι ο αντίπαλος του MacBook Air και κοστίζει τα μισά χρήματα

Θα καταφέρει το Xiaomi Mi Notebook Air να γίνει το next be thing στους υπολογιστές.

Η κινεζική εταιρεία Xiaomi  μία από τις πλέον ανερχόμενες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας με μεγάλη επιτυχία στην πώληση smartphones όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και παγκοσμίως. Μάλιστα, μέσα  σε 5 χρόνια από την ίδρυση της κατάφερε να εδραιωθεί στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς, προσφέροντας προϊόντα σε  χαμηλότερο κόστος από τον ανταγωνισμό τα οποία είναι εξίσου ποιοτικά.

Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας ήταν η αγορά των φορητών υπολογιστών, παρουσιάζοντας το πρώτο της laptop, το Xiaomi Mi Notebook Air με Windows 10.

Το Mi Notebook Air είναι κατασκευασμένο από βουρτσισμένο αλουμίνιο, ζυγίζει 1,28 κιλά και έχει διαστάσεις 309,6 x 210,9 x 14,8 χιλιοστά. Ταυτόχρονα διαθέτει FullHD οθόνη 13,3 και επεξεργαστή Intel Core i5 6200U στα 2,7GHz, με 8GB RAM DDR4 και 256GB SSD, ενώ διαθέτει μια επιπλέον θήρα SATA για να προσθέσει όποιον επιθυμεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμα, ενσωματώνει μια αυτόνομη κάρτα γραφικών Nvidia 940MX με 1GB RAM.

Όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας, η εταιρεία υπόσχεται 9,5 ώρες αυτονομίας σε πλήρη φόρτιση, ενώ με την βοήθεια του Type-C φορτιστή φορτίζει έως το 50% μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Τέλος, θα υπάρξει και μικρότερο Mi Notebook με 12,5 ιντσών οθόνη, Intel Core M3 επεξεργαστή και 4GB RAM, ενώ ο SSD αποθηκευτικός είναι κι αυτός μικρότερος στα 128GB, επεκτάσιμος κι αυτός μέσω SATA.

Το 13,3-ιντσών laptop της Xiaomi θα κοστίζει περίπου στα 680 ευρώ, ενώ το μικρότερο περίπου 475 ευρώ και κάπως έτσι η Apple έχει έναν σημαντικό αντίπαλο.