Αυξάνουν τις έκτακτες πτήσεις προς τη Ρόδο οι βρετανικοί tour operators για να παραλάβουν τουρίστες

Αυξάνουν τις έκτακτες πτήσεις προς τη Ρόδο οι βρετανικοί tour operators για να παραλάβουν τουρίστες
Κάτοικοι και τουρίστες που απομακρύνθηκαν από σημεία που απειλούνται από τα μέτωπα της φωτιάς, φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου Βενετόκλειο, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023. Ανεξέλεγκτη για έκτη ημέρα παραμένει η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου, κηρύχθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χιλιάδες επισκέπτες από τη Βρετανία φεύγουν άμεσα από τη Ρόδο, στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών που κατακαίνε το νησί.

Η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τέσσερις επιπλέον πτήσεις σήμερα το βράδυ για να μεταφέρει περισσότερους πελάτες της πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο.

Η εταιρεία ανέφερε οι πτήσεις επαναπατρισμού ταξιδιωτών στα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Λιντς Μπράντφορντ και Μπέρμιγχαμ θα μεταφέρουν περίπου 800 άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους λόγω των πυρκαγιών. Πρόσθεσε επίσης ότι περισσότερο προσωπικό της εταιρείας θα μεταβεί στο νησί για να βοηθήσει τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 7.000-10.000 Βρετανοί βρίσκονται στη Ρόδο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης, και όπως η Jet2, οι TUI και easyJet παρέχουν και οι δύο πρόσθετες υπηρεσίες.

Η easyJet τόνισε ότι θα έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις επαναπατρισμού τουριστών σήμερα και μία άλλη αύριο Τρίτη, πέρα από το συνηθισμένο πρόγραμμα αναχωρήσεων της, και θα παρακολουθεί την κατάσταση αν χρειαστεί να προσθέσει περισσότερες.

Η TUI ανακοίνωσε παράλληλα ότι πραγματοποίησε τρεις πτήσεις χθες βράδυ για τον επαναπατρισμό τουριστών από τη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: