Αυξημένος κύκλος εργασιών για την Kleemann

Αυξημένος κύκλος εργασιών για την Kleemann
Photo:

Οι διεθνείς πωλήσεις αποτελούν το 79% του συνολικού τζίρου.

Με βελτιωμένα μεγέθη σε μικτή και καθαρή κερδοφορία για τον όμιλο έκλεισε το τρίμηνο για την Kleemann.

Συγκεκριμένα, το ενοποιημένο μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 34% από 29,8%, το περυσινό τρίμηνο, ενώ αντιστοίχως το καθαρό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 0,9% από ζημία -3,7%.

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών, για το τρίμηνο του 2014, εμφανίζεται αυξημένος κατά 7,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό και ανήλθε στα 15,7 εκατ. ευρώ από 14,6 εκατ. ευρώ, με τις διεθνείς πωλήσεις να αποτελούν το 79% του συνολικού τζίρου. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του κλάδου, το πρώτο τρίμηνο, λόγω εποχικότητας, είναι παραδοσιακά χαμηλότερες, λόγω του χειμώνα. Ενδεικτικά, το 2013, οι πωλήσεις του ομίλου, το πρώτο τρίμηνο, αποτελούσαν το 15% του ετήσιου τζίρου.

Επιπρόσθετα, η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου εξακολουθεί να εμφανίζεται εξαιρετική, με τις λειτουργικές ροές να είναι θετικές και να ανέρχονται στα 3,4 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ως αποτέλεσμα, τα διαθέσιμα παραμένουν υψηλότερα του δανεισμού και ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανέρχεται στα -6,1 εκατ. ευρώ από -4,9 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2013.