Αύξησε τον κατώτατο μισθό στα 70.000 δολάρια και βρήκε τον μπελά του!

Αύξησε τον κατώτατο μισθό στα 70.000 δολάρια και βρήκε τον μπελά του!

Ο επιχειρηματίας Νταν Πράις διαπίστωσε ότι δεν είναι όλοι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την εισοδηματική ανισότητα.

Πριν από τρεις μήνες ο CEO της εταιρείας Gravity Payments, Νταν Πράις, με βάση το Σιάτλ αποφάσισε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό όλων των στελεχών της εταιρείας του στα 70.000 δολάρια από το 2017.

Από τότε, πολλοί πελάτες της εταιρείας έφυγαν δηλώνοντας θιγμένοι από την «πολιτική δήλωση» που κρύβει η κίνηση αυτή, δύο από τους πιο πολύτιμους εργαζομένους της παραιτήθηκαν επειδή θεώρησαν άδικη αυτήν την απόφαση, ενώ κατατέθηκε και μια μήνυση.

Οι New York Times μίλησαν με την πρώην οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Μέισι ΜακΜάστερ, για τον λόγο που αποχώρησε.

«Αύξησε τους μισθούς σε άτομα τα οποία έχουν ελάχιστα προσόντα και μετά βίας κάνουν για τη δουλειά, κι εκείνοι που αναλαμβάνουν τις περισσότερες ευθύνες δεν κέρδισαν σχεδόν τίποτα», είπε η ΜακΜάστερ.

Άλλος ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, ο προγραμματιστής Γκράντ Μόραν, είπε στους NYT ότι η κίνηση αυτή «αποτρέπει όσους αποδίδουν τα μέγιστα να συνεχίσουν να προσπαθούν».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της αύξησης, ο αδερφός του Πράις, Λούκας, κατέθεσε μήνυση ζητώντας από τον Νταν να αγοράσει το μερίδιό του στην εταιρεία.

Όμως παρά τις δυσκολίες η Gravity Payments κατάφερε να κερδίσει νέους πελάτες οι οποίοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τεχνολογίας για πληρωμές μέσω καρτών, και ο Πράις δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα του κατά της εισοδηματικής ανισότητας.

«Παλεύω για μια ιδέα η οποία θέλει όποιον είναι ευφυής, εργατικός και καλός στη δουλειά του, να αξίζει να ζει μια άνετη ζωή», είπε στους New York Times.

Η απόφασή του δεν αφορά μόνο την αλλαγή στον κατώτατο μισθό. Ο ίδιος ο Πράις μείωσε το εισόδημά του από 1 εκατ. δολάρια το χρόνο στις 70.000, με τη δέσμευση ότι θα τον ξαναυξήσει μόνο εάν η εταιρεία ξεπεράσει τα περσινά της κέρδη που έφτασαν τα 2,2 εκατ. δολάρια.