Αύξηση 11% στα έσοδα της Uber – Στα 142 εκατ. οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας

Αύξηση 11% στα έσοδα της Uber – Στα 142 εκατ. οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας
epa08600286 A sign at an Uber pickup station at the Los Angeles International Airport in Los Angeles, California, USA, 12 August 2020. According to media reports, Uber is considering shuttering operations in California if forced to classify its drivers as employees. Drivers for the ride-hailing service are currently classified as independent contractors. A recent Superior Court ruling demanded the company classify its drivers as employees, as the current classification excludes them from access to workers compensation and health care benefits. Uber has filed an appeal against the ruling. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπήρξαν 2,44 δισεκατομμύρια ταξίδια που ολοκληρώθηκαν στην πλατφόρμα, αυξημένα κατά 25% σε ετήσια βάση.

Αύξηση εσόδων και κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού 2023 ανακοίνωσε η Uber, με την ride-hailing πλατφόρμα να σημειώνει ισχυρή αύξηση στον αριθμό των μηνιαία ενεργά χρηστών της.

Τα συνολικά έσοδα της Uber έφτασαν τα 9,29 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ανέμεναν έσοδα 9,52 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 221 εκατ. δολάρια ή 10 σεντ ανά μετοχή έναντι ζημιών 1,2 δισ. δολαρίων ή 61 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 12 σεντ.

Ο CEO, Ντάρα Χοσροβσάχι, είπε πως το τρίτο τρίμηνο της Uber ήταν «πολύ ισχυρό» και είδε επιταχύνσεις στις ακαθάριστες κρατήσεις, τα ταξίδια και τους μηνιαίους ενεργούς καταναλωτές της πλατφόρμας της εταιρείας.

«Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η Uber συνεχίζει να επιτυγχάνει κερδοφόρα ανάπτυξη σε κλίμακα και γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε καλά τοποθετημένοι για το ταξίδι που έρχεται, σε καλά ή κακά μακροοικονομικά περιβάλλοντα» πρόσθεσε.

Ο τομέας κινητικότητας της Uber ανακοίνωσε έσοδα ύψους 5,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 2,93 δισεκατομμύρια δολάρια του τομέα παράδοσης.

Ο τομέας των εμπορευματικών μεταφορών κατέγραψε πωλήσεις ύψους 1,28 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, μειωμένες κατά 27% σε ετήσια βάση. Το ποσοστό αυτό είναι επίσης σύμφωνο με τα 1,28 δισ. δολάρια που ανέφερε η Uber το προηγούμενο τρίμηνο, όταν η εταιρεία είχε σημείωσε πως οι εμπορευματικές μεταφορές παρέμειναν ένα δύσκολο σημείο για την εταιρεία.

Ο αριθμός των μηνιαίως ενεργών καταναλωτών της πλατφόρμας της Uber έφτασε τα 142 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένος κατά 15% σε ετήσια βάση. Υπήρξαν 2,44 δισεκατομμύρια ταξίδια που ολοκληρώθηκαν στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της περιόδου, αυξημένα κατά 25% σε ετήσια βάση.

Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του έτους και την περίοδο των γιορτών, η Uber αναμένει προσαρμοσμένα βασικά κέρδη μεταξύ 1,18 και 1,24 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,15 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι ακαθάριστες κρατήσεις, δηλαδή η συνολική αξία σε δολάρια που κερδίζει από τις υπηρεσίες της, αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 36,5 και 37,5 δισ. δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, έναντι προσδοκιών για 36,31 δισ. δολάρια.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: