Αύξηση 177% στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΛΠ το 2013

Αύξηση 177% στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΛΠ το 2013

Συνέχιση της κερδοφορίας και το 2014 προβλέπει ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Τα αποτελέσματα χρήσης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά για το 2013 παρουσίασε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Σταύρο Χατζάκο, τη διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων Αικατερίνη Βενάρδου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μετόχων Νεκτάριο Δεμενόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την οικονομική χρήση του 2013 ο ΟΛΠ ΑΕ κατάφερε να αυξήσει τα ταμειακά του διαθέσιμα κατά 177%, φτάνοντάς τα στα 40.624.049 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ αύξησε τα προ φόρων κέρδη του κατά 30% και τα μετά φόρους κατά 12,1%. Μείωση παρουσίασαν τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας του κατά 3%, ενώ κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία 21 εκατ. ευρώ. Επίσης, μείωσε το κόστος εργασίας ως προς τα έξοδα από 74% το 2007 σε 52% το 2013, καθιστώντας και εξ’ αυτού του λόγου, όπως σημειώνεται, το λιμάνι πλήρως ανταγωνιστικό σε σχέση με όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη, η κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ θα συνεχισθεί και το 2014 παρά τη συνεχιζόμενη κρίση της ελληνικής οικονομίας στον χώρο των μεταφορών. Ως προς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, μέσω της πώλησης του 67% των μετοχών του, και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ο κ. Ανωμερίτης παρέπεμψε τους ερωτώντες επενδυτές στο ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, που είναι ο κύριος των μετοχών αυτών.

Διαβάστε ακόμη:

Έξι μνηστήρες για τον ΟΛΠ

Ραντεβού στον Πειραιά δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια