Αύξηση εσόδων για το ελληνικό e-commerce βλέπει η PayPal

Αύξηση εσόδων για το ελληνικό e-commerce βλέπει η PayPal

Κατά 30% στις διασυνοριακές συναλλαγές, μέσω των υπηρεσιών της.

Οι Έλληνες έμποροι που χρησιμοποιούν την PayPal παρατήρησαν άνοδο πληρωμών από το εξωτερικό της τάξης του 30%, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε στοιχεία που η PayPal δημοσίευσε πρόσφατα, αναφορικά με τις διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι βασικές κατηγορίες εξαγωγών περιλάμβαναν ταξιδιωτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαδικτύου, είδη μόδας και οικιακής χρήσης, εξαρτήματα αυτοκινήτων, βιβλία, λογισμικά και κινητά τηλέφωνα.

Πέρα από την Ελλάδα, τα διεθνή στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι διαδικτυακές εξαγωγές εξακολουθούν να αυξάνονται σταθερά. «Το διασυνοριακό εμπόριο το 2013 ξεπέρασε τα 10 δις δολάρια. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πλέον γοργά αναπτυσσόμενες αγορές εξαγωγών στην περιοχή της Κεντρο-Ανατολικής Ευρώπης και πέρα από αυτή», δήλωσε ο Damien Perillat, Managing Director της PayPal στην Περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με την PayPal, η επιτυχία των ελληνικών καταστημάτων στο εξωτερικό οφείλεται στα αυθεντικά, μοναδικά προϊόντα και στις ανταγωνιστικές τιμές. Οι περισσότεροι δυτικοί διασυνοριακοί καταναλωτές παραδέχονται ότι αγοράζουν από το εξωτερικό επειδή κοστίζει λιγότερο (80%) ή επειδή βρίσκουν «μεγαλύτερη ποικιλία σε είδη που δεν μπορούν να αποκτήσουν στην τοπική αγορά» (79%).

Διαβάστε ακόμα:

Χάκαραν την πιστωτική κάρτα του προέδρου του PayPal

PayPal: Ψωνίζουμε φθηνότερα στα e-shop του εξωτερικού