Αυξήθηκαν πάνω από 82% οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα – Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Αυξήθηκαν πάνω από 82% οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα – Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Η πόλη του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια του καθολικού lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Αργολίδα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. Σε ολοκληρωτικό lockdown από την Πέμπτη τα ξημερώματα η Αργολίδα και η Σπάρτη, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του COVID-19, μετά την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Τα μέτρα που θα ισχύουν θα είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.). ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η δεύτερη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδος για το περασμένο έτος στη χώρα μας.

Ραγδαία άνοδο εμφάνισαν οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ την Παρασκευή.

Αναλυτικά, ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας κατά το Δ΄ τρίμηνο 2023 παρουσιάζει αύξηση κατά 82,1% σε σύγκριση με το Δ΄ τρίμηνο 2022 (38.111 και 20.927 αντίστοιχα), έναντι αύξησης 42,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 προς το 2021.

Σημειώνεται πως σε ετήσιο επίπεδο, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στη χώρα μας είχε αυξηθεί 97,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2023, 36,2% για το δεύτερο τρίμηνο και 51,3% για το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Κενή Θέση Εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο /εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι οι Κενές Θέσεις Εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: