Άγνωστες πτυχές από την πτώση του τείχους του Βερολίνου φέρνει το National Geographic

Άγνωστες πτυχές από την πτώση του τείχους του Βερολίνου φέρνει το National Geographic

H ειδική εκπομπή «Ο David Hasselhoff και το τείχος του Βερολίνου»κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 9 Νοέμβριου στις 21:00!

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ανήμερα της 25ης επετείου της πτώσης του τείχους, στις 21:00, μη χάσετε την ειδική εκπομπή «Ο David Hasselhoff και το Τείχος του Βερολίνου» από το National Geographic Channel. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.

Για τον περισσότερο κόσμο ο David Hasselhoff είναι ο «Ιππότης της Ασφάλτου» ή ο Μitch Βuchannon από την τηλεοπτική σειρά «Baywatch». Για τους κατοίκους της Ανατολικής Γερμανίας όμως, υπάρχει μια μοναδική σύνδεση μεταξύ του ηθοποιού /τραγουδιστή και του τείχους του Βερολίνου. Ο Hasselhoff ήταν η φωνή που τους ώθησε προς την ελευθερία! Το τραγούδι που κυριαρχούσε στα charts την εποχή της πτώσης του τείχους, ήταν το «Looking for Freedom» από τον David Hasselhoff που στη συνείδηση του κόσμου συνδέθηκε όσο τίποτα με το ιστορικό γεγονός!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1989, ο David Hasselhoff τραγούδησε μπροστά σε κοινό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων πάνω στο γκρεμισμένο τείχος, που χώριζε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία. Η πτώση του τείχους αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα το πιο χαρακτηριστικό γεγονός, που σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ο David Hasselhoff ήταν εκεί όταν αυτό συνέβη.

Η ειδική εκπομπή του National Geographic Channel «Ο David Hasselhoff και το Τείχος του Βερολίνου» μας μεταφέρει 25 χρόνια πίσω, μέσα από τις προσωπικές αναμνήσεις του δημοφιλούς ηθοποιού. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του τείχους, να γνωρίσουμε ανθρώπους που έζησαν στη σκιά του και από τις 2 πλευρές και να εξετάσουμε διάφορες περιπτώσεις τολμηρών αποδράσεων.