Αγοράστε το εισιτήριο σας μέσω κινητού!

Αγοράστε το εισιτήριο σας μέσω κινητού!

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοίνωσαν τη νέα, δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing, με την ονομασία «TfA tickets».

Με τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής , οι επιβάτες όπου κι αν βρίσκονται, μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήρια τους, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους.

Με την εφαρμογή είναι πλέον δυνατή η έκδοση εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα των Συγκοινωνιών Αθηνών, με σαφή πλεονεκτήματα: Εύκολη αγορά εισιτηρίων, ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές, χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των 5 ημερών.

Το «έξυπνο» κινητό ή το tablet μετατρέπεται σε εισιτήριο, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία, για μια μόνο φορά: εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας και αγορά με ασφάλεια και ευκολία των εισιτηρίων. Από τη δεύτερη φορά, το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας. Μετά την αγορά, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν την επιβίβαση. Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα. Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η νέα ασφαλή τεχνολογία πληρωμών μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα έχει αναπτυχθεί από την Masabi, με την υποστήριξη και συνεργασία της MasterCard. Πιο συγκεκριμένα, η Masabi έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα mobile ticketing, την JustRide, που επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν download στο κινητό τους τηλέφωνο μια εφαρμογή, μέσω της οποίας θα αγοράζουν εισιτήρια για όλες τις αστικές υπηρεσίες μεταφοράς.

Η Αθήνα εμπλουτίζει τους τρόπους πληρωμής ολόκληρου του μεταφορικού της δικτύου με την υπηρεσία «TFA Tickets» (εφαρμογή για κινητό), η οποία είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple και στο Play Store για Android και μπορεί να γίνει download χωρίς χρέωση από οποιονδήποτε χρήστη smartphone.

Ο ΟΑΣΑ είναι ο πρώτος συγκοινωνιακός φορέας που υιοθετεί κάτι τέτοιο στην Εύρωπη, κι από τους πρώτους παγκοσμίως, υιοθετώντας μια πρακτική που εφαρμόζεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ. «Στοχεύουμε περισσότερο σε νέους, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες, αυτούς δηλαδή που χρησιμοποιούν κυρίως το smart phone», δηλώνει στο Fortune o Γρηγόρης Δημητριάδης, επικεφαλής του οργανισμού.

«Στην αρχή ίσως να μην είναι τόσοι πολλοί οι χρήστες, όμως πρόκειται για μια πολύ σημαντική ποιοτική αλλαγή και κυρίως μια εναλλακτική που προσφέρουμε. Σιγα σιγά πιστεύουμε ότι η χρήση θα αυξηθεί, όπως αντίστοιχα στη ζωή μας αυξάνεται και περισσότερο η χρήση των έξυπνων κινητών. Είναι μια αλλαγή που δείχνει ότι εκσυγχρονιζόμαστε».

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Γρηγόρη Δημητριάδη στο νέο τεύχος του Fortune που θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα «Επένδυση».