Αγορές άνω του 1 εκατ. δολαρίων εντός 72 ωρών μέσω του Apple Pay

Αγορές άνω του 1 εκατ. δολαρίων εντός 72 ωρών μέσω του Apple Pay

Οι Αμερικανοί φαίνεται πως επέλεξαν το νέο τρόπο πληρωμών για τις αγορές τους.

Νέο iPhone, νέο ρολόι και νέο σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας της Apple για την φετινή χρονιά.

Οι χρήστες του Apple Pay με μια κίνηση φορτώνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας στο τηλέφωνο και στη συνέχεια πιέζουν το πλήκτρο αφής σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου στο ταμείο για την επικύρωση της αγοράς. Η όλη διαδικασία είναι ταχύτερη και πιο ασφαλής από ότι η χρήση κάρτας, κάτι που φαίνεται πως είναι πολύ σημαντικό για τους αγοραστές. Αν δε πιστεύετε πως θα έχει απήχηση, τα νούμερα θα σας διαψεύσουν.

Όπως αποκάλυψε ο Τιμ Κουκ στο συνέδριο τεχνολογίας στη Laguna Beach της Καλιφόρνια, τις πρώτες 72 ώρες από τη στιγμή που η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε στην Αμερική, αγορές άνω του ενός εκατομμυρίου από χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες έγιναν μέσω Apple Pay.

Ο CEO της Apple αποκάλυψε μάλιστα πως και ο ίδιος το χρησιμοποιεί για να κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένες με αυτή την υπηρεσία της Apple και την απήχηση που έχει στο αγοραστικό κοινό. Κάποιες από αυτές μάλιστα, όπως οι αλυσίδες φαρμακείων Rite Aid και CVS Pharmacy, «μπλόκαραν» τις NFC αγορές ( επικοινωνία κοντινού πεδίου) μέσω Apple Pay, Google Wallet και παρόμοιων υπηρεσιών, προσπαθώντας να εισαγάγουν το δικό τους σύστημα πληρωμών μέσω κινητών – το CurrentC.

Η υπηρεσία Apple Pay είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο εντός ΗΠΑ και η εφαρμογή του στις υπόλοιπες χώρες αναμένεται εντός 2015.