Airberlin: «Απόβαση» στα ελληνικά νησιά το 2014

Airberlin: «Απόβαση» στα ελληνικά νησιά το 2014

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Γερμανίας φέρνει πιο κοντά τους Βαυαρούς στους Έλληνες με 172 πτήσεις την εβδομάδα.

Ευχάριστων ειδήσεων συνέχεια για τον ελληνικό τουρισμό. Καθώς η μια μετά την άλλη οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν τα προγράμματα τους για την καλοκαιρινή περίοδο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα, όχι μόνο είναι στον προγραμματισμό τους, αλλά «ποντάρουν» πολύ περισσότερο στο brand Greek islands με απευθείας πτήσεις, περισσότερους προορισμούς και πιο συχνά δρομολόγια.

Λίγα 24ώρα μετά τις νέες συνδέσεις εξωτερικού και εσωτερικού που ανακοίνωσε η Ryanair και την είδηση ότι η Transavia – η ολλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους – ξεκινάει πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήρθε η σειρά της Αirberlin να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό καλοκαίρι. Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Γερμανίας και η έβδομη μεγαλύτερη της Ευρώπης, από άποψη αριθμού μεταφοράς επιβατών, ανακοίνωσε ότι για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο αυξάνει κατά 11% την συχνότητα των δρομολογίων της προς ελληνικούς προορισμούς.

Η πλέον εντυπωσιακή αύξηση αφορά την Κω, όπου η Airberlin θα πετάει 21 φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχη αύξηση – τρεις επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα – θα έχει και το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όπου η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα «πιάνει» εφτά φορές την εβδομάδα.

(Αερο)μεταφορές: Το «πάρτι» τώρα αρχίζει…

Καθημερινή σύνδεση πλέον αποκτά και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ από μία επιπλέον πτήση την εβδομάδα συνδέονται τα αεροδρόμια Χανίων, Καλαμάτας, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου και Ζακύνθου.

H Airberlin, η οποία έχει στον στόλο της 124 αεροσκάφη, είναι προσανατολισμένη κυρίως προς τον τουριστικό τομέα καθώς οι 150 προορισμοί που καταλήγει σε 40 χώρες αφορούν κυρίως τόπους παραθερισμού. Μεταξύ αυτών η Καραϊβική, το Μαϊάμι, τα Κανάρια Νησιά, την Ταϊλάνδη και οι Μαλδίβες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την Ισπανία, η Ελλάδα για την Airberlin αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προσδιορισμό παγκοσμίως σε ότι αφορά αριθμό αεροδρομίων που προσγειώνεται. Συγκεκριμένα πετάει προς την Ελλάδα σε 12 εποχικούς προορισμούς.

Διαβάστε ακόμη:  Υψηλές πτήσεις για την AEGEAN