Αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας η Τζάνετ Γέλεν

Αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας η Τζάνετ Γέλεν
epa06328202 US Chair of the Federal Reserve Janet Yellen attends the European Central Bank Communications Conference 'Communications challenges for policy effectiveness, accountability and reputation' in Frankfurt Main, Germany, 14 November 2017. EPA/ARMANDO BABANI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών μελών της G20 άρχισαν σήμερα τις συνομιλίες τους για τις συμφωνίες αναδιάρθρωσης του χρέους, την μεταρρύθμιση πολυμερών τραπεζών και την χρηματοδότηση του αγώνα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, με στόχο την υποστήριξη μιας παγκόσμιας οικονομίας που επιβραδύνεται.

ΗΠΑ έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε τη Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι δεν αναμένει να εισέλθει σε ύφεση η αμερικανική οικονομία.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Bloomberg από την Ινδία κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20, η κα. Γέλεν ανέφερε η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας μπορεί να έχει αντίκτυπο και σε άλλες οικονομίες αλλά η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή τροχιά».

«Πολλές χώρες βασίζονται στην κινεζική ανάπτυξη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη των οικονομιών τους, ειδικά οι ασιατικές χώρες, και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ» υπογράμμισε η Γέλεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αλλά η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σχετικά ισχυρή. Δεν αναμένω ύφεση», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ είναι σε καλό μονοπάτι για να οδηγήσουν τον πληθωρισμό χαμηλότερα χωρίς σημαντική αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας, σημείωσε η κα. Γέλεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: