Αίτημα στη ΡΑΕ από Blue Sea Power για ΑΠΕ στη Ρόδο

Αίτημα στη ΡΑΕ από Blue Sea Power για ΑΠΕ στη Ρόδο
pexels
Η αίτηση αφορά στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 120 MW

Αίτηση στη ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πλησίον της πόλης της Ρόδου, κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η Blue Sea Power.

Η αίτηση αφορά στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 120 MW υψηλής ενεργειακής απόδοσης με καύσιμο ΥΦΑ (υγροποιημένο φυσικό αέριο/ΒΙΟΥΦΑ) και μελλοντικά με δυνατότητα μείγματος φυσικού αερίου με υδρογόνο προκειμένου για την καταρχήν μείωση (μέσω του φυσικού αερίου) και αργότερα ελαχιστοποίηση (μέσω του υδρογόνου) και ΒΙΟΥΦΑ της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Η μονάδα παραγωγής θα συντελέσει σε άμεση μείωση κατανάλωσης καυσίμου και μείωση εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Εξαιτίας τόσο της μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου όσο και των μειωμένων εκπομπών η μονάδα θα οδηγήσει, σύμφωνα με τη Blue Sea Power, σε σημαντική μείωση του κόστους παραγομένης ενέργειας προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων της Ρόδου αλλά και του συνόλου των Ελλήνων καταναλωτών (μέσω μείωσης των δαπανών ΥΚΩ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περαιτέρω, η προτεινόμενη μονάδα, έχει ταχύτατη ανταπόκριση στις μεταβολές της ζήτησης και θα συμβάλει στην επιπλέον διείσδυση των ΑΠΕ στο νησί, αναφέρεται στην αίτηση.

Η Blue Sea Power ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ το οποίο κατέβαλαν η Κυπριακή εταιρεία FLNG RUS Company Limited που εκπροσωπείται από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μητρόπουλο ο οποίος εμφανίζεται να είναι και κάτοχος του 1% της Blue Sea Power. Πριν από λίγες ημέρες το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε. 

Συγκεκριμένα με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 300.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση 300.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Έτσι, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε 330.000 ευρώ.

Σκοπός της εταιρείας, μεταξύ άλλων, είναι η συμμετοχή, ανάληψη, εκτέλεση και διεξαγωγή δραστηριοτήτων στην γενική βιομηχανία φυσικού αερίου και υδρογόνου, πετρελαιοειδών και εν γένει υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, ανεφοδιασμού, αποθήκευσης, υγροποίησης, παραγωγής, αποστολής ή επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και όλων των ειδών εμπορικών και βιομηχανικών εργασιών και επιχειρήσεων κ.ά.