Απίστευτο και όμως ευρωπαϊκό! Η Κομισιόν δαπάνησε 2,75 εκατ. ευρώ για… μακιγιάζ 

Απίστευτο και όμως ευρωπαϊκό! Η Κομισιόν δαπάνησε 2,75 εκατ. ευρώ για… μακιγιάζ 
epa09037995 European Commission President Ursula von der Leyen speaks during a news conference following a video conference on security and defence and on the EU's Southern Neighborhood with European leaders and NATO Secretary General Stoltenberg in Brussels, Belgium, 26 February 2021. EPA/JOHANNA GERON / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η φωτογραφική κάλυψη» των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είναι απαραίτητη» δικαιολογήθηκε ο αρμόδιος επίτροπος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δαπάνησε 2,75 εκατομμύρια ευρώ για φωτογραφίες και βίντεο των μελών της από τα τέλη του 2019 ως τον Απρίλιο.

Το ποσό αναφέρεται στην απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση ευρωβουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η δαπάνη κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο περιλαμβάνει ποσά για φωτογράφους, συνεργεία βίντεο και μακιγιάζ. Δεν προβλεπεται κάλυψη εξόδων κομμωτών. Περίπου το 95% του ποσού αφορά μισθούς και έξοδα μετακίνησης.

«Η φωτογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων» των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είναι απαραίτητη για την ενημέρωση των πολιτών για το έργο της και την εξασφάλιση διαφάνειας», εξήγησε ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν.

Δεν αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που δαπανήθηκαν από το καθένα από τα 27 μέλη της Κομισιόν.