Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη εστάλη στον ΟΗΕ

Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη εστάλη στον ΟΗΕ
epa08028374 A handout photo made available by the Turkish President Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan addressing the opening session of the 35th session of the Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of the Islamic Conference (COMCEC) in Istanbul, Turkey, 27 November 2019. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE/ MUSTAFA KAMACI HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην χθεσινή απέλαση του Λίβυου πρέσβη, κάνοντας λόγο για «κακή διπλωματική συμπεριφορά» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ισχύ τέθηκε από την Τουρκία το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία είχε κυρωθεί την περασμένη Πέμπτη από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι το μνημόνιο εστάλη στα Ηνωμένα Εθνη προς επικύρωση.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του, AKP, ο Ερντογάν επανέλαβε την προειδοποίηση ότι η Άγκυρα «θα χρησιμοποιήσει έως το τέλος τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας». Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην χθεσινή απέλαση του Λίβυου πρέσβη, κάνοντας λόγο για «κακή διπλωματική συμπεριφορά» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.