Ακόμη ένας τραγουδιστής ζητά από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική του σε πολιτικές συγκεντρώσεις

Ακόμη ένας τραγουδιστής ζητά από τον Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τη μουσική του σε πολιτικές συγκεντρώσεις
epa07075356 Unites States President Donald J. Trump waves to crowd after speaking to supporters at a rally in Topeka, Kansas, USA, 06 October 2018. According to media reports on 06 October 2018, US Supreme Court nominee Brett Kavanaugh was elected to the Supreme Court by the US Senate, that voted in favour 50 to 48. EPA/LARRY W. SMITH

Παρόμοια στάση έχουν τηρήσει η Αντέλ, οι Rolling Stones και οι Twisted Sister, ο Έλτον Τζον, οι REM και άλλοι καλλιτέχνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αρκετή τύχη όσον αφορά την υποστήριξή του από μουσικούς. Όταν ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, επέλεξε ως μουσική υπόκρουση το «Rockin’ in the Free World» του Νιλ Γιανγκ, όμως ο τραγουδιστής δήλωσε ότι δεν του παραχώρησε την άδεια.

Επίσης το 2017, ο ράπερ 50 Cent αποκάλυψε ότι αρνήθηκε το ποσό των 500.000 δολαρίων για να εμφανιστεί σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ. Φέτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε για δεύτερη φορά επιστολή από τον τραγουδιστή των Aerosmith, Στιβ Τάιλερ, ο οποίος απαιτούσε να μην ακούγεται η μουσική της μπάντας στις συγκεντρώσεις του.

Παρόμοια στάση έχουν τηρήσει η Αντέλ, οι Rolling Stones και οι Twisted Sister, ο Έλτον Τζον, οι REM και άλλοι καλλιτέχνες.

Τώρα ο φορέας που διαχειρίζεται την περιουσία του Πρινς ζητά από τον Τραμπ να μην ακούγεται η μουσική του εκλιπόντος τραγουδιστή στις πολιτικές συγκεντρώσεις του Αμερικανού προέδρου. Νωρίτερα αυτό τον μήνα το «Purple Rain» «έντυσε» μουσικά συγκέντρωση στο Μισισίπι που πραγματοποιήθηκε ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Το Prince Estate δεν έχει δώσει ποτέ άδεια στον πρόεδρο Τραμπ ή στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιούν τα τραγούδια του Πρινς και έχει ζητήσει να σταματήσει η χρήση του “Purple Rain” αμέσως» αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ο Ομάρ Μπέικερ, ετεροθαλής αδερφός του Πρινς αναδημοσίευσε την ανακοίνωση στο Twitter.