Ακόμη μια ευκαιρία στην «Φωκάς» με τις ευλογίες του Άνθιμου

Ακόμη μια ευκαιρία στην «Φωκάς» με τις ευλογίες του Άνθιμου
Photo:

Η Εκκλησία έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή.

Συνάντηση είχαν χθες οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Φωκάς» με τη πλευρά της εκκλησίας με στόχο την επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πλευρά του Φωκά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία και ήδη έχουν αποδεχθεί και το business plan που κατατέθηκε για την εξυγίανση και κατ΄ επέκταση τη βιωσιμότητά της» δεδομένο που, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η πλευρά της Εκκλησίας, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της μονής Αγίας Θεοδώρας κ. Ζέρβα που μίλησε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, μετά από «πρωτοβουλία του ίδιου του Παναγιωτάτου Άνθιμου».

Συγκεκριμένα η εκκλησία ζήτησε από την εταιρεία να της παραδώσει μέχρι την προσεχή Πέμπτη το ποσό των 370.000 ευρώ που έχει ήδη στα χέρια της η διοίκηση κι εφόσον αυτό συνοδεύεται κι από μια εγγυητική επιστολή από οποιαδήποτε από τις πιστώτριες τράπεζες, που θα πιστοποιεί ότι θα βρεθεί λύση για την αποπληρωμή και της υπόλοιπης οφειλής (ύψους 830.000 ευρώ) της επιχείρησης, τότε το πολυκατάστημα θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία οφείλει συνολικά το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ στο μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, αφού εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει καταβάλει κανένα μίσθωμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, η εταιρεία έχει πετύχει τη μείωση του ενοικίου δύο φορές, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα από 120.000 ευρώ που ήταν αρχικά να έχει πέσει στις 85.000.

Ο κ. Ζέρβας είχε επιβεβαιώσει, με πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, την πληροφορία ότι Έλληνες και ξένοι επενδυτές – μεταξύ των οποίων και η ATTICA – έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μίσθωση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή, διέψευσε ωστόσο ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, αφού, όπως είπε, «το πολυκατάστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό νέα εργοδοσία μόνο μέσω διαγωνισμού».