akros.gr: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο σύγχρονο online food marketplace

akros.gr: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο σύγχρονο online food marketplace
Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγχρονων προδιαγραφών που διαθέτει τεράστια ποικιλία τροφίμων και ποτών με πάνω από 5.000 κωδικούς και παρέχει πρωτότυπα και έντονα διαφοροποιημένα προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσδιορίσει τη μεσογειακή διατροφή ως μία αποτελεσματική διατροφική στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο μη μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες είναι σήμερα η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως, κυρίως για ηλικίες κάτω των 65 ετών. Μάλιστα, η διατροφή αυτή θεωρείται ως ένα από τα πιο εύκολα διατροφικά μοτίβα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος μακροπρόθεσμα, λόγω της ευελιξίας και της προσβασιμότητας στα τρόφιμα που περιλαμβάνει.

Ιδιαίτερα θρεπτική και υγιεινή, η μεσογειακή διατροφή προσελκύει όλο και μεγαλύτερο παγκόσμιο ενδιαφέρον και τοποθετεί τα ελληνικά προϊόντα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς γαστρονομίας, καθώς συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, την άνεση με το gourmet και την υπέροχη γεύση με την υψηλή διατροφική αξία.

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία ακολουθεί το akros.gr, ένα σύγχρονο online marketplace φιλοξενίας, προβολής, πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών, που συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με την απόλαυση. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν παραχθεί με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους και βοηθούν στην προστασία και την αειοφορία του. Η πλατφόρμα akros.gr είναι βασισμένη στα πρότυπα των “multivendor platforms” και περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα κορυφαίων προϊόντων σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές και με εύκολες και φιλικές διαδικασίες εξυπηρέτησης του καταναλωτή.

Η λέξη «άκρος» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει το ανώτατο σημείο, η κορυφή. «Με την επιλογή αυτού του ονόματος θέλουμε να δείξουμε ότι επιλέγουμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες από κάθε άποψη. Η λέξη αυτή σηματοδοτεί το πέρασμα από το μερικό και περιορισμένο στο συνολικό και το απεριόριστο. Υποδηλώνει ότι μπορούμε από οποιοδήποτε σημείο της χώρας ή του πλανήτη, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρισκόμαστε και οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας με ένα κλικ», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Fortune Greece η Κατερίνα Αθανασούλη, Chief Marketing Officer του akros.gr.

Κατερίνα Αθανασούλη, Ιδιοκτήτρια του akros.gr
Κατερίνα Αθανασούλη, Chief Marketing Officer του akros.gr

Μέσα από τις υπηρεσίες της η εταιρεία επιδιώκει να εξυπηρετεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών, που συνδέονται με τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, πάντα με γνώμονα τη σχέση ποιότητας – τιμής. Όπως αναφέρει η Κατερίνα, το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας είναι οι εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, καθώς η προμήθεια των προϊόντων γίνεται απευθείας από τους παραγωγούς. Με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονων μεθόδων, η εταιρεία καταφέρνει να έχει συμπιεσμένο κόστος και οικονομίες κλίμακας. «Είμαστε ασυμβίβαστοι με το θέμα της ποιότητας και γι’ αυτό δίνουμε έμφαση σε προϊόντα εκλεκτά, αυθεντικά, ανεπεξέργαστα, υγιεινά, που έχουν πιστοποιητικά ποιότητας και προέλευσης», τονίζει η Κατερίνα.

Το akros.gr είναι απλό στη χρήση, εξασφαλίζοντας εύκολη, ασφαλή αγορά και εξυπηρετώντας οποιοδήποτε μέγεθος παραγγελίας με συνέπεια στις διαδικασίες, τη μεταχείριση των συσκευασιών και τους χρόνους παράδοσης. Η πλατφόρμα διαθέτει μία έμπειρη ομάδα ειδικών και έχει εξασφαλισμένες συνέργειες στον χώρο της γαστρονομίας, της εστίασης και των media. Έχει στελεχωθεί με μία καταξιωμένη ομάδα από food & wine experts, στελέχη του μάρκετινγκ τροφίμων και πωλήσεων, logistics specialists, τεχνικούς δικτύου, graphic designers, digital marketing specialists, γευσιγνώστες, chefs και food editors.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο akros.gr

Το akros.gr διαθέτει μία τεράστια ποικιλία τροφίμων και ποτών με πάνω από 5.000 κωδικούς και παρέχει πρωτότυπα και έντονα διαφοροποιημένα προϊόντα.

Η πλατφόρμα διαθέτει μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων προϊόντων διατροφής, όπως σπάνια χειροποίητα ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσες, σνακ, γλυκίσματα, αρωματικά φυτά, βότανα, λάδι, μέλι, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, που προέρχονται από ελληνικές ποικιλίες και πολλά από αυτά είναι ΠΟΠ, καθώς και άλλα προϊόντα διεθνούς ετικέτας. Οι επιλογές των προϊόντων συνθέτουν μία gourmet πρόταση για την κουζίνα με μερικές έξυπνες προσθήκες που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα σε μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, πιθανώς με τη σωστή συντροφιά ενός λικέρ ή ποτού.

Η κάβα του akros.gr περιλαμβάνει ελληνικά κρασιά προερχόμενα από όλες τις χαρακτηριστικές ποικιλίες που μπορούν ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και διεκδικούν δικαίως μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα διεθνή κρασιά, όπως επίσης σπάνιες επιλεγμένες ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα. Επιπλέον, διαθέτει μία μεγάλη γκάμα αλκοολούχων ποτών, από απλά και καθημερινά, μέχρι σπάνια και συλλεκτικά.

Οι υπηρεσίες του akros.gr και πώς μπορεί να γίνει κάποιος προμηθευτής του

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το akros.gr είναι και Β2Β και Β2C, καθώς οι πελάτες του δεν είναι μόνο ιδιώτες, αλλά και εταιρείες που ζητούν ποικιλίες από διάφορα προϊόντα για έξυπνα επιχειρηματικά δώρα, σε εμπνευσμένες συσκευασίες και ανταγωνιστικές τιμές, καθώς επίσης εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ και γυμναστήρια. Η πλατφόρμα απευθύνεται, επίσης, σε όλους τους ενδιαφερόμενους HORECA: καταστήματα τροφίμων, delicatessen και chefs.

Η εταιρεία εξυπηρετεί παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα δραστηροποιείται σαν βασικός προμηθευτής ελληνικών προϊόντων στα marketplaces της Amazon στην Αγγλία και τη Γερμανία, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες και ξεκινάει δραστηριότητες στα Amazon marketplaces της Ολλανδίας και της Πολωνίας. Πέραν της Amazon, το akros.gr σχεδιάζει να διεισδύσει και σε άλλα καταξιωμένα marketplaces στην παγκόσμια αγορά.

«Δίνουμε την ευκαιρία στον Έλληνα καταναλωτή και επιχειρηματία να έχει πρόσβαση σε ιδιαίτερα ελληνικά και ξένα προϊόντα που δεν θα έβρισκε με ευκολία στο σημείο που βρίσκεται ή δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, δίνουμε την ευκαιρία στον ξένο καταναλωτή και επιχειρηματία από όπου και αν βρίσκεται να παραγγείλει και να γίνει λάτρης των ξεχωριστών προϊόντων της Ελλάδας», δηλώνει η Κατερίνα.

Για να γίνει κάποιος προμηθευτής του akros.gr το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποβάλει μία αίτηση με όλα τα στοιχεία της επιχείρησής του (παραγόμενα προϊόντα, πιστοποιήσεις, εγκαταστάσεις, εργατικό και επιστημονικό προσωπικό και οτιδήποτε άλλο βοηθά στην αξιολόγηση της εταιρείας και των προϊόντων του). Τα στοιχεία αυτά εξετάζονται από την ομάδα ειδικών του akros.gr και αν διαπιστωθεί ότι τα προϊόντα έχουν υψηλή και σταθερή ποιότητα, καινοτομία, πρωτοτυπία, κατάλληλες συσκευασίες, ανταγωνιστικές τιμές και ζήτηση, η εταιρεία προκρίνεται για να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων και πολιτικής συνεργασίας.

Η επιλογή των παραγωγών γίνεται με συνδυασμό πολλών κριτηρίων. «Φιλοξενούμε από μικρούς παραγωγούς που μπορεί να είναι ακόμα και οικοτεχνίες με χειροποίητα προϊόντα, μέχρι παραγωγούς με μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς μονάδες παραγωγής», αναφέρει η Κατερίνα.

Κρίσιμο ρόλο στην επιλογή, είναι η σταθερή προσήλωση στην ποιότητα, οι πιστοποιήσεις για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων παραγωγής, ο πλήρης σεβασμός στο περιβάλλον και την αειφορία, η χρήση συσκευασιών που εξασφαλίζουν την καλή διατήρηση των τροφίμων, αλλά ταυτόχρονα είναι κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό ανακυκλώσιμες.

Σε ό,τι αφορά τα delivery services η πλατφόρμα συνεργάζεται με αυτούς που παρέχουν τη μεγαλύτερη συνέπεια και ασφάλεια στη μεταφορά των προϊόντων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ίδια μεταφορικά μέσα.

Τα επόμενα βήματα

Όπως αναφέρει η Κατερίνα, η εταιρεία σχεδιάζει να προσεγγίσει νέες χώρες και αγορές, καθώς οι εξαγωγές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της και να φτάσουν τα κορυφαία ελληνικά προϊόντα στις παγκόσμιες αγορές. «Σχεδιάζουμε να διεισδύσουμε στη σκανδιναβική χερσόνησο, ενώ σημαντικός στόχος μας είναι και η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς έχει η αγορά των αραβικών χωρών που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γνωρίζει και να δοκιμάζει τα ελληνικά προϊόντα», επισημαίνει η ίδια. Κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε σταθερές συνεργασίες με περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.

Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον και η κάλυψη μεγαλύτερης ποικιλίας προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, για ομάδες πληθυσμού με ειδικές διατροφικές ανάγκες, όπως βιολογικά προϊόντα, προϊόντα χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, vegetarian, vegan, superfoods, φυσικά συμπληρώματα διατροφής, ωμοφαγικά, χωρίς αλάτι, μακροβιοτικά, παιδική διατροφή και αδυνάτισμα.

«Για όλους εμάς στο akros.gr, η σύγχρονη τεχνολογία, οι κορυφαίοι διεθνείς κωδικοί και τα ελληνικά προϊόντα – στην προώθηση των οποίων εστιάζουμε – αποτελούν πρόκληση για δράση και ανάπτυξη. Γινόμαστε το μέσο μίας δυναμικής και διαδραστικής διαδικασίας με βαθιές ρίζες στο παρελθόν, ισχυρή παρουσία στο παρόν και προοπτικές δυναμικής εξέλιξης στο μέλλον. Προχωράμε πέρα από τα όρια των φυσικών αγορών και των φυσικών καταστημάτων και παρουσιάζουμε νέες δυνατότητες και καινοτόμες υπηρεσίες», κλείνει η Κατερίνα.