Alco: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% έναντι της ΝΔ

Alco: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% έναντι της ΝΔ

Το 75% των ερωτηθέντων λέει ότι θα πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% έναντι της ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO, ενώ ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για τη συμπεριφορά των εκλογέων στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% έναντι 20% της ΝΔ, και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,4%, ΚΚΕ με 5,4%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,9%, ΠΑΣΟΚ με 4% και η ΔΗΜΑΡ στο 3%. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνει 1%. Το ποσοστό της αποχής ανέρχεται στο 9,1%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό) ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,8% και η ΝΔ 24,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3% και η ΔΗΜΑΡ με 3,1%.

Διαβάστε ακόμη: Public Issue: Διευρύνει το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν ανέρχεται στο 75%.

Ο πρωθυπουργός διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αξιοπιστίας με 32% έναντι 23% (30% έναντι 22% όταν το ερώτημα τίθεται για το ποιος θα εκπροσωπήσει καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη). Και στις δύο περιπτώσεις όμως, η πλειοψηφία δεν εγκρίνει κανέναν από τους δύο (39% και 38% αντίστοιχα).

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr