Το αλυσοπρίονο των κερδών!

Το αλυσοπρίονο των κερδών!

Η Andreas Stihl δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά.

Η ενασχόληση με τον κήπο και τα μαστορέματα στο σπίτι είναι συνήθως ανδρική υπόθεση. Πέρα από το κίνητρο της περικοπής κόστους ή της ευχαρίστησης που μπορεί να προκύπτει από αυτές τις εργασίες, ο βασικός λόγος που δεν ανατίθενται σε κάποιον επαγγελματία είναι ότι υπάρχουν στην αγορά τα κατάλληλα εργαλεία που μετατρέπουν και τον πιο αδαή στον «Μποπ το μάστορα»!

Η εταιρεία που συνδέθηκε όσο καμία άλλη με αυτού του είδους τις εργασίες είναι η Stihl, της οποίας τα προϊόντα διακινούνται αποκλειστικά μέσω πιστοποιημένων καταστημάτων σε περισσότερες από 160 χώρες. Θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αλυσοπρίονων στον κόσμο κι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μηχανημάτων για τη δασοκομία και την περιποίηση πρασίνου και κήπων.

Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει παρουσία μέσω της θυγατρικής ANDREAS STIHL ΑΕ, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 1999 και από το 2008 δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά υπό νέα διεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη: Επενδύσεις 130 εκατ. ευρώ από την Lidl Hellas

Αν και η ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης έγινε μεσούσης της κρίσης, οι επενδύσεις που απορρέουν από το αναπτυξιακό πλάνο δεν έχουν σταματήσει και δεν έχει μειωθεί το εργατικό δυναμικό.

Είναι μάλιστα από τις λίγες εταιρείες που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς συνεχίζουν τις επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης των εργαζομένων και δίνουν έμφαση στους πιστοποιημένους αντιπροσώπους προσφέροντάς τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς δωρεάν ταξίδια στο εξωτερικό στα εργοστάσια της STIHL σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική καθώς επίσης και εκτενή μαθήματα εμπορικής και τεχνικής κατάρτισης και επιμόρφωσης, ώστε να είναι σε θέση να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες στον καταναλωτή, να προωθήσουν με το σωστό τρόπο τα προϊόντα της εταιρείας και να διακριθούν για το service.

Όπως κάθε επιχείρηση έτσι και η ANDREAS STIHL προσανατολίζεται στον εξορθολογισμό του κόστους και προβαίνει σε περικοπές όπου διαπιστώνεται ότι τα ποσοστά παραγωγικότητας βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή προχωρά σε εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των διαδικασιών που μειώνουν τους χρόνους παράδοσης των μηχανημάτων και των ανταλλακτικών της.

Διαβάστε ακόμη: Επιχειρηματικά βήματα σε χειμωνιάτικο φόντο

Το  2011 επιφύλαξε για την ANDREAS STIHL μια τιμητική διάκριση η οποία στην ουσία επιβράβευσε την μακροχρόνια πορεία της στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την STATBANK, η εταιρεία συμπεριελήφθη στη λίστα με τις 500 «χρυσότοκες όρνιθες», κερδοφόρες εμπορικές εταιρείες που κινήθηκαν ανοδικά παρά την κρίση.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν και το 2012 -χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε από την πλειονότητα των επιχειρήσεων ως καταστροφική- και τα κέρδη διαμορφώθηκαν στις 409,296 χιλιάδες ευρώ ενώ οι πωλήσεις στα 13,54 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στο 2013 υιοθέτησε εκπτωτική πολιτική στα προϊόντα και τα ανταλλακτικά της, οι τιμές των οποίων δέχτηκαν μια μείωση της τάξης του 10%, ως ένδειξη στήριξης του Έλληνα καταναλωτή που βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Παράλληλα, σε συνεργασία με τη μητρική προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή σε μοντέρνα πρότυπα των εγκαταστάσεων της.

Για να πάρετε μια ιδέα του τι εστί ο Γερμανικός όμιλος Stihl και ποιο είναι το μέγεθός του στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι αρκεί να σας αναφέρουμε πως το δίκτυό του αποτελείται από 33 ιδιόκτητες θυγατρικές, πάνω από 120 εισαγωγείς και περίπου 40.000 εξειδικευμένα καταστήματα σε περισσότερες από 160 χώρες. Κατέχει την πλήρη κυριότητα τόσο στις εταιρείες παραγωγής όσο και στις θυγατρικές και διακατέχεται από περιβαλλοντική ευσυνειδησία την οποία υπογραμμίζει μέσω των μηχανημάτων του, το 80% των οποίων έχει παραχθεί από ανακυκλώσιμα υλικά.