ALL STAR συνάντηση της Microsoft Ελλάς με ελληνικές startups

ALL STAR συνάντηση της Microsoft Ελλάς με ελληνικές startups
Το ξενοδοχείο Athens Ledra, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016. Το ξενοδοχείο Athens Ledra κλείνει λόγω χρεών, αν και είναι υπερπλήρες, αφήνοντας χωρίς εργασία τους περίπου 150 εργαζόμένους που απασχολούνται σε αυτό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σημαντικές παρουσίες της εγχώριας startup σκηνής στο πρώτο "GR Start-up ALL STAR Meet-up".

Σαράντα επικεφαλής ελληνικών startups συμμετείχαν στο πρώτο “GR Start-up ALL STAR Meet-up”, μία συνάντηση δικτύωσης με εμπνευσμένες ομιλίες, χρήσιμες συμβουλές, καλές πρακτικές, ανταλλαγή εμπειριών, live μουσική και δώρα, που διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.

Η Microsoft έδωσε βήμα σε ορισμένους από τους πιο καινοτόμους και δραστήριους επιχειρηματίες του ελληνικού startup οικοσυστήματος, οι οποίοι με τις προσωπικές τους ιστορίες επαγγελματικής επιτυχίας καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες στην αναζήτηση νέων αγορών και προκλήσεων για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Οικοδεσπότης και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, Φώτης Δραγανίδης, ο οποίος υπογράμμισε τη δέσμευση της Microsoft για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στα ελληνικά startups.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Χάρης Καρώνης, ιδρυτής τoυ viva.gr που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Στη συνέχεια δόθηκε βήμα, διαδοχικά, στους κ. Σάββα Ζορτίκη, Ιδρυτή της Viral Loops, Γιάννη Κατσιώτη, Συνιδρυτή της Parkaround, Αλεξία Κώτση, Συνιδρύτρια της Funkmartini, Βασίλη Νικολόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο και Συνιδρυτή της Intelen και στον Γιάννη Παπαδάκη, Διευθύνων Σύμβουλο και Συνιδρυτή της Pollfish, όλοι εξαιρετικά σημαντικοί startup επιχειρηματίες με εμπορική δραστηριότητα σε αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Και οι πέντε έδωσαν χρήσιμες, πρακτικές και τεχνικές συμβουλές στους συμμετέχοντες και περιέγραψαν τις δικές τους διαδρομές προς τις διεθνείς αγορές που δραστηριοποιούνται.

Τέλος, η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά αφηγήθηκε την προσωπική της διαδρομή από τη γενέτειρά της, τη Λάρισα, στις μεγαλύτερες παγκόσμιες αθλητικές συναντήσεις και την ιστορική της διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τόνισε χαρακτηριστικά: «O μοναδικός αγώνας που σίγουρα χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται ποτέ».

Στο πρώτο “GR Start-up ALL STAR Meet-up” συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Viva.gr, e-food, Forky, Quizdom, Pollfish, e-table, Intelen, Moosend, Douleutaras, FunkMartini, Sourcelair, Pockee, Marpoint, Vieras, Contact Pigeon, Rabt, Doctoranytime, Mozaik, Viral loops, Radiojar, Talent Lms, Reembed, Yodeck, Avocarrot, Discoveroom, Parkaround, Careacross.