Άλμα 10% για τη μετοχή του Facebook μετά τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλες απώλειες στα έσοδα από διαφημίσεις είχε το κοινωνικό δίκτυο τον Μάρτιο, αν και έχουν σταθεροποιηθεί τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου. Ανήσυχος ο Ζούκερμπεργκ για την οικονομική επίπτωση της πανδημίας και τη διάρκεια της.

Άλμα 10% έκανε η μετοχή του Facebook στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Αν και το κοινωνικό δίκτυο δήλωσε ότι είχε βαθιές απώλειες στα έσοδα από διαφημίσεις τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημείωσε ότι τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου ξεκίνησε να βλέπει «σταθερότητα», γεγονός που έδωσε αισιοδοξία για τη μετοχή.

Σύμφωνα με το CNBC, το Facebook ανακοίνωσε κέρδη 1,71 δολάρια ανά μετοχή, έσοδα $17,74 δισ., σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 18% από τα 15,08 δισ. δολάρια που είχε το αντίστοιχο περσινό διάστημα, 1,73 δισ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες και μέσο όρο εσόδων ανά χρήστη ύψους 6,95 δολαρίων.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν 1,75 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και 17,41 δισ. δολάρια έσοδα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι παραμένει πολύ ανήσυχος για την οικονομική επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς θεωρεί ότι θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμένει ο κόσμος.