Alpha Bank: Εντός του γ’ τριμήνου η εξαγορά της Citi Ελλάδας

Alpha Bank: Εντός του γ’ τριμήνου η εξαγορά της Citi Ελλάδας

Η εξαγορά αφορά τις εργασίες λιανικής της Citi στην Ελλάδα.

Εντός του τρίτου τριμήνου του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά των εργασιών λιανικής της Citi στην Ελλάδα από την Alpha Bank, όπως αναφέρεται στην σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank. Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουνίου 2014, η Alpha Bank υπέγραψε μετά της Citibank International plc και της Citibank Overseas Investment Corporation (Citi) συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμβάσεως, η εν λόγω συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management με υπό διαχείριση κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ (εκ των οποίων καταθέσεις ύψους 1 δισ.ευρώ), καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων (κυρίως πιστωτικών καρτών),ύψους 0,4 δισ.ευρώ, καθώς και το Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής με 20 καταστήματα, τα οποία εξυπηρετούν 480.000 πελάτες.

Όπως αναφέρει η Alpha Bank, η εν λόγω συναλλαγή εδραιώνει περαιτέρω την Alpha Bank ως έναν από τους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση της ως “Τράπεζα Επιλογής” για τους Πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με τίμημα 2 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει τα έσοδα προ προβλέψεων από το πρώτο έτος και θα βελτιώσει τους δείκτες ρευστότητας της Τραπέζης. Η λειτουργική συγχώνευση των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των ετήσιων Καθαρών Εσόδων της Alpha Bank κατά 50 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών).

Διαβάστε ακόμη: Alpha Bank: Κέρδη 267,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο