Alpha Bank: Αίτημα κρατικής εγγύησης για τιτλοποιήσεις 7,6 δισ. ευρώ

Alpha Bank: Αίτημα κρατικής εγγύησης για τιτλοποιήσεις 7,6 δισ. ευρώ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στην Alpha Bank για την έγκαιρη ολοκλήρωση της μεγάλης τιτλοποίησης Galaxy.

Αίτηση υπαγωγής  στο πρόγραμμα  «Ηρακλής» τιτλοποιούμενου χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων της υπέβαλε η Alpha Bank, προκειμένου να λάβει κρατικές εγγυήσεις για την υλοποίηση του project.

Η αίτηση αφορά χαρτοφυλάκιο δανείων συνολικού ποσού 7,6 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνεται στο project Galaxy.

Πρόκειται για δάνεια που έχουν δοθεί μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και καλύπτονται από εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Ξεχωριστές αιτήσεις θα υποβληθούν  για τα άλλα δύο χαρτοφυλάκια ΝΡΕs,  συνολικού ποσού 2,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνονται επίσης στο “Galaxy”.

Όπως επανέλαβε και κατά την πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Alpha Bank ο CEO του Oμίλου κ. Βασίλης Ψάλτης, η Τράπεζα βρίσκεται «σε προχωρημένες συζητήσεις με τους προτιμητέους επενδυτές και φιλοδοξούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να έχουμε δεσμευτικές προσφορές και να μπούμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης αυτής της μεγάλης συναλλαγής εντός του τρέχοντος έτους. Η ολοκλήρωση του Galaxy θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε την εμπροσθοβαρή βελτίωση στην ποιότητα του ενεργητικού μας και να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων κερδοφορίας που έχουμε θέσει».

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy η Alpha Bank:

– θα διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην ελληνική αγορά, με ένα από τα υψηλότερα αποθέματα κεφαλαίων έναντι των ελάχιστα απαιτούμενων ορίων βάσει της διαδικασίας εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης (SREP) και

– θα είναι η Τράπεζα με το χαμηλότερο ποσοστό DTC (αναβαλλόμενου φόρου) επί του συνόλου των εποπτικών κεφαλαίων μεταξύ του ανταγωνισμού.