Alpha Bank: Στα 162,1 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις το Μάιο

Alpha Bank: Στα 162,1 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις το Μάιο

Επιτάχυνση στο ρυθμό αύξησης των καταθέσεων εντοπίζει η τράπεζα.

Επιταχύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των καταθέσεων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αφού ανήλθαν στα 162,1 δισ. ευρώ το Μάιο του 2014, έναντι 161,4 δισ. τον Απρ.2014 και 160,5 δισ. τον Φεβρ.2014, όπως επισημαίνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank.

Η επιτάχυνση της αυξητικής πορείας των καταθέσεων λαμβάνει χώρα φυσιολογικά, μετά την εντυπωσιακή ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα από ξένους επενδυτές, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

H επιστροφή των καταθέσεων θέτει τις βάσεις για την αποκατάσταση μιας θετικής ροής αύξησης των πιστώσεων προς τις βιώσιμες επιχειρήσεις (ο αριθμός των οποίων αυξάνει λόγω της ενίσχυσης των προοπτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας) και τα νοικοκυριά της χώρας συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσδοκώμενη υγιή και διεθνώς ανταγωνιστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση της σταδιακής αύξησης των τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά συμβάλλουν και η αναχρηματοδότηση ενός μεγάλου μέρους των εντόκων γραμματίων του δημοσίου με εισροές σημαντικών κεφαλαίων από το εξωτερικό – σε δραστικά μειωμένα επιτόκια για το ελληνικό δημόσιο, καθώς και οι εκδόσεις σημαντικών ποσών επιχειρηματικών ομολογιακών δανείων από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Reuters: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Οι τράπεζες σχεδιάζουν να «πριμοδοτήσουν» καταθέσεις

Άμεση πρόσβαση της εφορίας στις καταθέσεις μας