Αμερικανικά ΜΜΕ: Η CIA ετοιμάζεται να κηρύξει ηλεκτρονικό πόλεμο στη Ρωσία

Αμερικανικά ΜΜΕ: Η CIA ετοιμάζεται να κηρύξει ηλεκτρονικό πόλεμο στη Ρωσία
epa04960885 U.S. President Barack Obama speaks at a press conference about Russian President Putin's engagement in Syria in the State Dining Room of the White House in Washington, DC, USA 02 October 2015. Earlier, Obama announced that Arne Duncan is stepping down as Secretary of Education. Duncan has served in the post for seven years; Obama has asked Education Department official John King Jr. to take Duncan's place. EPA/JIM LO SCALZO Photo:

Σύμφωνα με το NBC, στόχος των αμερικανικών αρχών είναι να «ντροπιάσουν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η CIA είναι έτοιμη να κηρύξει ηλεκτρονικό πόλεμο στη Ρωσία με στόχο να ντροπιάσει Ρώσους αξιωματούχους, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NBC News, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προετοιμάζουν σενάρια ηλεκτρονικών επιθέσεων με στόχο την ηγεσία της Ρωσίας, μέσω μιας ευρύτατης επιχείρησης χάκερ.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ προδικάζουν αυτό το σενάριο έπειτα από ερώτημα δημοσιογράφου στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει ακόμη στις ρωσικές προσπάθειες να εμπλακούν στις αμερικανικές εκλογές.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε εκπομπή του NBC. «Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε. Θα το μάθει [σσ. δεν ανέφερε ποιος]. Θα συμβεί όταν εμείς το αποφασίσουμε και υπό τις κατάλληλες συνθήκες για να πετύχουμε το μεγαλύτερο πιθανό αποτέλεσμα».

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν επίσης στο NBC ότι η CIA έχει ήδη στην κατοχή της έναν αριθμό πληροφοριών οι οποίες περιέχουν δεδομένα και λεπτομέρειες από παραβάσεις που αφορούν τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο NBC, πιθανά σενάρια ευρείας κυβερνοεπίθεσης κατά της Ρωσίας υπήρχαν ήδη και στο παρελθόν, όμως κανείς δεν τα έθεσε σε εφαρμογή εξαιτίας του φόβου κλιμάκωσης της κατάστασης αλλά κι εξαιτίας του κινδύνου αντιποίνων σε ευαίσθητους τομείς όπως τα δίκτυα επικοινωνιών. Πάντως, όπως τονίζεται, οποιοδήποτε σχέδιο δράσης θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πάντως τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν είναι καθόλου απίθανο οι επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας να έχουν ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό διότι από τον Ιούλιο Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ανακάλυψαν κακόβουλα λογισμικά σε πολλαπλά κυβερνητικά δίκτυα.