Αμβούργο: Μια πόλη «παράθυρο» στον κόσμο

Αμβούργο: Μια πόλη «παράθυρο» στον κόσμο
Photo:

Ένα ταξίδι σε αυτή τη γερμανική πόλη δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο.

Της Χριστίνας Ζάχου

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό, έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, δεν είναι παραθαλάσσια πόλη καθώς τη διασχίζει ο ποταμός Έλβα και το 2011 αποτέλεσε την ευρωπαϊκή πράσινη πρωτεύουσα. Και μπορεί το Βερολίνο να παραμένει «νούμερο ένα» επιλογή των ταξιδευτών, ωστόσο αυτή η πόλη με την ναυτική ιστορία ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να σε σαγηνεύει μόλις φτάσεις ως εκεί με την πλούσια κληρονομιά της.

Οι προτάσεις μου για να περάσεις φανταστικά στο Αμβούργο

-Βόλτα στο λιμάνι, το οποίο μετράει γύρω στα 800 χρόνια. Από αυτό το λιμάνι περνάνε πάνω από 13.000 πλοία για αυτό συνδέει όλα τα μέρη του κόσμου. Σ αυτό το σημείο στήνεται τις Κυριακές η ψαραγορά όπου μπορείς να προμηθευτείς φρέσκα ψάρια, να απολαύσεις θαλασσινούς μεζέδες με την καλύτερη θέα, αλλά και να κάνεις βόλτα με βάρκα.

-Επίσκεψη στο Μουσείο Ballinstadt ή αλλιώς το Μουσείο της Αποδημίας. Σ΄ αυτό το χώρο ξαναζωντανεύει η ιστορία των μεταναστών. Μάλιστα, μπορείς κάποιος να αναζητήσει τους δικούς του ανθρώπους όπου μετανάστευσαν μέσα στον 19ο αιώνα και να μάθει τους λόγους που πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να πάνε στην Αμερική, τη Βραζιλία και την Αυστραλία. Σε άλλο χώρο μπορείς να γνωρίσεις τη ζωή των ανθρώπων από το 1901 ως το 1934 και στιγμιότυπα από τον αποχωρισμό τους.

-Ποδηλατάδα στο Stadtpark. Νοίκιασε ποδήλατο και απόλαυσε το τεράστιο αστικό πάρκο που βρίσκεται στη περιοχή Winterhude μιας και χαρακτηρίζεται ως η «πράσινη καρδιά της πόλης». Φυσικά μπορείς να περπατήσεις στο πάρκο, να πας το παιδιά σου στη παιδική χαρά χορταίνοντας το μάτι σου πολύ μα πολύ πράσινο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr