Ana Vega: Ποια είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς από το Ελ Σαλβαντόρ

Ana Vega: Ποια είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς από το Ελ Σαλβαντόρ
Οι προκλήσεις της ελληνικής αγοράς και το στοίχημα του φαρμακευτικού κλάδου.

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε η Ana Vega, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στη χώρα μας από την 1η Οκτωβρίου 2023 και θα έχει την ευθύνη για το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ελλάδα ως Senior Bayer Representative, ενώ παράλληλα κατέχει τη θέση της Country Division Head στον Τομέα Φαρμάκων για το  Cluster Southern Mediterranean & Black Sea (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Θέλοντας να συστηθεί στο ευρύ κοινό παρουσίασε τις προτεραιότητες του φαρμακευτικού ομίλου για την ελληνική αγορά, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια.

«Εργάζομαι πάνω από 20 χρόνια στην Bayer και μόλις τον περασμένο Αύγουστο εγκαταστάθηκα στη χώρα σας. Είναι μια πρόκληση αυτή η αλλαγή και έχοντας υπό την εποπτεία μου 6 αγορές, η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ απασχολημένη από όταν ήρθα. Το φαρμακευτικό τμήμα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και είμαι στη διαδικασία που μαθαίνω την ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιλαμβανόμενη τις αλλαγές που συντελούνται στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό, η κα Vega τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη χωρίς επενδύσεις στην καινοτομία, ενώ υπογράμμισε ότι εξίσου σημαντικό είναι το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνουν οι εταιρείες.

Με το μότο «Health for all and hunger for none» τόνισε πως το φαγητό και η υγεία είναι τα δυο στοιχεία χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος και πως η Bayer έχει δεσμευτεί μέσα από τα διάφορα προγράμματα που τρέχει διεθνώς να συμβάλλει στην εξάλειψη της πείνας.

«Όλα αλλάζουν γύρω μας και το ίδιο απαιτείται και από τις εταιρείες. Η κλιματική κρίση κατέδειξε ότι πρέπει να έχουμε βιώσιμες σοδιές, γεγονός που απαιτεί την εισαγωγή της τεχνολογίας στον τρόπο που καλλιεργούμε. Η καινοτομία στον κλάδο της υγείας είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Χρειάζεται να παρέχουμε δόσεις και φόρμουλες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών και ως όμιλος προσπαθούμε να εντάξουμε την τεχνητή νοημοσύνη στον τρόπο λειτουργίας μας, όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κουλτούρα συμπερίληψης, ισότητας και διαφορετικότητας που χαρακτηρίζει την Bayer, καθώς επίσης και στις πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τις γυναίκες στον χώρο εργασίας, προστατεύουν τη μητρότητα και τις στηρίζουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα των προσπάθειών είναι η ισότητα στα μισθολογικά κριτήρια, που επέδειξε πρόσφατη έρευνα αμοιβών και παροχών που πραγματοποίησε ο φαρμακευτικός κολοσσός, καθώς και το 45% της γυναικείας εκπροσώπησης στις ανώτερες διοικητικές θέσεις έναντι του 32% που καταγράφεται σήμερα στη χώρα μας.

Παράλληλα, η εταιρεία τρέχει και ένα ειδικό πρόγραμμα το Women Mentorship @ Bayer, που στηρίζει την ατομική ενδυνάμωση των γυναικών στη διαδρομή τους για να αναρριχηθούν σε ηγετικές θέσεις με σημαντική ήδη αποτελεσματικότητα.

«Θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να πηγαίνουν στη δουλειά και να αισθάνονται ο εαυτός τους. Η Ελλάδα είναι από τις αγορές που έχουν δεσμευτεί πάνω σε αυτές τις αρχές. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, πρέπει να επενδύσουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας» κατέληξε η κα Vega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: