Αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα το ΔΝΤ
epa04824585 (FILE) A file photo dated 18 May 2011 showing the logo and name of the International Monetary Fund (IMF) at the entrance of the Headquarters of the IMF, also known as building HQ2, in Washington, DC, USA. Greece will not make the 1.6-billion-euro (1.8-billion-dollar) repayment due 30 June 2015 to the International Monetary Fund unless it strikes a deal in the coming hours with its creditors, Prime Minister Alexis Tsipras said in Athens as the deadline loomed. He implied that his left-wing government would resign if Greeks vote 'yes' in a planned 05 July referendum on a renegotiated bailout. The Greek vote is widely seen as deciding whether the near-bankrupt country stays in the eurozone. No country has left the currency bloc since its founding in 1999. EPA/JIM LO SCALZO *** Local Caption *** 51301299 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου Τζέρι Ράις, η πίστωση αυτής της επιτυχίας πηγαίνει πρωταρχικώς στην ελληνική κυβέρνηση και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Το ΔΝΤ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της έκκλησης για ισχυρή ελάφρυνση του (ελληνικού) χρέους» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που λάμβανε χώρα μια έγκαιρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως μάλιστα υπενθύμισε, το ΔΝΤ είχε εκφράσει δημόσια την στήριξη του και είχε επανειλημμένα αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τις διάφορες εκθέσεις που έχει δημοσιοποιήσει.

«Δεν θέλω να αντιδικήσω με την ιστορία της ελληνικής κρίσης. Είχαμε πολύ επικοινωνία και ανάλυση του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων μεταπρογραμματικών εκθέσεων αξιολόγησης από το ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης. Όλα αυτά τα δημοσιεύουμε και έχουν αγγίξει το ζήτημα του ελληνικού χρέους και άλλα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως το ΔΝΤ αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η πίστωση αυτής της επιτυχίας πηγαίνει πρωταρχικός στην ελληνική κυβέρνηση και τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ συνέβαλε σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

«Και φυσικά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, συνεχίζουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αν και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα με το ΔΝΤ εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ προσπάθησε να καλύψει τα λάθη που έκανε στο ελληνικό πρόγραμμα μέσω της επικοινωνιακής του πολιτικής, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη παρατήρηση και υπενθύμισε πως όλα αυτά τα χρόνια το Ταμείο έχει επικοινωνήσει μΕ διαφάνεια όλες τις πτυχές της στήριξης που παρείχε στην χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ