Ανακοινώθηκε το 10ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ανακοινώθηκε το 10ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 1: A general view of Russian Foreign Ministry Building is seen in Moscow, Russia on March 1, 2022 Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
«Θα επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον αριθμού πολιτικών και επικεφαλής του στρατού», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσαν τις προτάσεις για το δέκατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει νέες απαγορεύσεις στις εξαγωγές βιομηχανικών ειδών, επιπλέον περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων τεχνολογίας που σχετίζονται με το πεδίο της μάχης, καθώς και κυρώσεις σε βάρος επτά ιρανικών οντοτήτων. Επίσης προστίθενται νέα πρόσωπα και οντότητες στον κατάλογο των «των προπαγανδιστών και των στρατιωτικών διοικητών του Πούτιν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, συμπλήρωσε ότι στην πρόταση περιλαμβάνονται νέα μέτρα για την αποφυγή καταστρατήγησης των κυρώσεων, ενώ παράλληλα ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ Ντέιβιντ Ο’Σάλιβαν θα απευθυνθεί σε τρίτες χώρες με στόχο την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Τέλος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα διοργανωθεί φόρουμ για τον συντονισμό των κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: