Ανάληψη ευθύνης για τις δολοφονίες των μελών της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο

Ανάληψη ευθύνης για τις δολοφονίες των μελών της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο

18σέλιδη προκήρυξη από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» - Αναφέρει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τη δολοφονία Φύσσα.

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη και τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα, έξω απο τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, αναρτήθηκε απόψε στην ιστοσελίδα zougla.gr.

Σύμφωνα με την 18σέλιδη προκήρυξη, την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, άγνωστος τηλεφώνησε το απόγευμα στο τηλεφωνικό κέντρο και είπε οτι η προκήρυξη ήταν σε USB, που είχε αφεθεί μέσα σε φάκελο στην είσοδο του μνημείου των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου και βρέθηκε.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι οι δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής -τις οποίες χαρακτηρίζει ως «πολιτικές εκτελέσεις νεοναζί»- έγιναν «ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος» και απειλεί όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και όσους τους προσεγγίζουν, τονίζοντας ότι δεν θα τους σώσει η «δημοκρατική» αστυνομία που «συνεργάζεται μαζί τους».

Αποσπάσματα από την προκήρυξη:

Για τη Χρυσή Αυγή:
«Οι Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή που είχαν αναλάβει περιφρούρηση στα γραφεία του βόρειου τομέα Αθηνών, στο Νέο Ηράκλειο. Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον χρυσαυτίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος. Η επίθεση είναι επίσης αφιερωμένη στο απαξιωμένο προλεταριάτο από την Αφρική και την Ασία, στον κάθε μετανάστη που λοιδορείται, που είναι διαρκής ρατσιστικός στόχος για να αποτελεί το φτηνό εργατικό δυναμικό (…) Η ένοπλη επίθεση-απάντηση στα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας…».

Για ενδεχόμενες νέες επιθέσεις κατά της Χ.Α.:
«Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός χαρακτήρας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι».

Για την πρόσφατη σύλληψη μελών της Χ.Α.:
«Οι πολιτικοί ιθύνοντες επιδόθηκαν στην κοινωνική δημαγωγία, στη μετατροπή του γεγονότος ως θαυμάσια ευκαιρία για την εκλογική ψηφοθηρία στην δεξιά πολυκατοικία, απότοκο του ενδοεξουσιαστικού ανταγωνισμού ανταγωνισμού στο στρατόπεδο της αντεπανάστασης». «Οι “παραπλανημένοι” ψηφόφοροι, αυτοί η συντηρητική λουμπεναρία με την αστική ηθική, πλέον δεν έχει κανένα άλλοθι. Το ίδιο και οι επιχειρηματικοί κύκλοι που στηρίζουν τις “αγαθοεργίες” τους».

Η προκήρυξη κλείνει καλώντας σε ανταρτοπόλεμο:
«Ο ανταρτοπόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού, είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που μας έχει δωρίσει για να αξιοποιήσουμε η ιστορία. […] Ως επαναστατικό προλεταριάτο που λαμβάνει θέση μάχης στην ταξική αντεπίθεση, οφείλουμε να ριζοσπαστικοποιήσουμε κάθε ενδιάμεοσο αγώνα που αναδύεται, υπερβαίνοντας τα εκτονωτικά αντανακλαστικά χαρακτηριστικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: H αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα σενάρια της διπλής δολοφονίας