Άναψαν τα αίματα στο Twitter: Κόντρα Μασκ με υπουργό της κυβέρνησης Κλίντον

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφορμή αποτέλεσε το «κόψιμο» θέσεων εργασίας στην Tesla.

Ο Elon Musk δεν μάσησε τα λόγια του αφότου ο Robert Reich, υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Clinton και νυν καθηγητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπέρκλεϋ, άσκησε κριτική στον CEO της Tesla. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Reich στηλίτευσε τις μειώσεις μισθών που αποφάσισε ο CEO της Tesla νωρίτερα φέτος και τον αποκάλεσε «σύγχρονο εκμεταλλευτή».

«Όλοι οι εργαζόμενοι της Tesla λαμβάνουν και μετοχές, και άρα οι απολαβές τους αυξήθηκαν αναλόγως» έγραψε ο Musk στο Twitter την Τετάρτη, απαντώντας στον Reich. «Είσαι ένας σύγχρονος ηλίθιος».

Η αρχική ανάρτηση του Reich ανέφερε και τα εξής: «Η Tesla ανάγκασε όλους τους εργαζομένους της να δεχθούν μείωση 10 τοις εκατό στους μισθούς τους από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Tesla εκτοξεύθηκε στα ύψη και η περιουσία του Elon Musk πολλαπλασιάστηκε από 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια».

Την Τρίτη, η καθαρή αξία του Musk μειώθηκε κατά 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια, στην πιο μεγάλη μονοήμερη πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, καθώς οι μετοχές της Tesla έπεσαν κατά 20% προτού ανακάμψουν κατά 6% την Τετάρτη. Παρ’ όλες αυτές τις περιπέτειες, συνολικά οι μετοχές της εταιρείες έχουν υπερ-τριπλασιαστεί από τότε που έγιναν οι περικοπές στους μισθούς τον Απρίλιο.