Άναψαν τα αίματα στο Twitter: Κόντρα Μασκ με υπουργό της κυβέρνησης Κλίντον

Άναψαν τα αίματα στο Twitter: Κόντρα Μασκ με υπουργό της κυβέρνησης Κλίντον
epa07991614 Tesla CEO Elon Musk attends the awarding ceremony of 'Das Goldene Lenkrad' (lit. the Golden Steering Wheel) in Berlin, Germany, 12 November 2019. For the 43rd time, the weekly 'BILD am SONNTAG' and the European AUTO BILD Group award the Europe's most important car prize - 'The Golden Steering Wheel'. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αφορμή αποτέλεσε το «κόψιμο» θέσεων εργασίας στην Tesla.

Ο Elon Musk δεν μάσησε τα λόγια του αφότου ο Robert Reich, υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Clinton και νυν καθηγητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπέρκλεϋ, άσκησε κριτική στον CEO της Tesla. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Reich στηλίτευσε τις μειώσεις μισθών που αποφάσισε ο CEO της Tesla νωρίτερα φέτος και τον αποκάλεσε «σύγχρονο εκμεταλλευτή».

«Όλοι οι εργαζόμενοι της Tesla λαμβάνουν και μετοχές, και άρα οι απολαβές τους αυξήθηκαν αναλόγως» έγραψε ο Musk στο Twitter την Τετάρτη, απαντώντας στον Reich. «Είσαι ένας σύγχρονος ηλίθιος».

Η αρχική ανάρτηση του Reich ανέφερε και τα εξής: «Η Tesla ανάγκασε όλους τους εργαζομένους της να δεχθούν μείωση 10 τοις εκατό στους μισθούς τους από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Tesla εκτοξεύθηκε στα ύψη και η περιουσία του Elon Musk πολλαπλασιάστηκε από 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια».

Την Τρίτη, η καθαρή αξία του Musk μειώθηκε κατά 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια, στην πιο μεγάλη μονοήμερη πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, καθώς οι μετοχές της Tesla έπεσαν κατά 20% προτού ανακάμψουν κατά 6% την Τετάρτη. Παρ’ όλες αυτές τις περιπέτειες, συνολικά οι μετοχές της εταιρείες έχουν υπερ-τριπλασιαστεί από τότε που έγιναν οι περικοπές στους μισθούς τον Απρίλιο.