«Ανάσα» για τον τουρισμό: Πάνω από 20.000 αφίξεις επιβατών την 1η Ιουλίου

«Ανάσα» για τον τουρισμό: Πάνω από 20.000 αφίξεις επιβατών την 1η Ιουλίου
Passengers seen with the obligatory face masks at Athens International Airport ATH LGAV in Athens, Greece on June 18, 2020, after the Coronavirus lockdown quarantine and travel restrictions. Passengers wearing face masks and gloves, using hand sanitizers as a preventive measure against the spread of the COVID-19 pandemic. Greece and Europe closed the borders for people outside of Europe and the Schengen zone for a long time but Greece started lifting the traffic ban since June 15, 2020 for Schengen zone countries and more easing will come on July 1, 2020. Arriving passengers are subject to coronavirus test. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) Photo: AFP

Θετικό πρόσημο βάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, μετά το άνοιγμα των πυλών της χώρας από την 1η Ιουλίου. Η Ελλάδα υποδέχθηκε 21.100 επιβάτες και 55 διεθνείς πτήσεις και σε αυτές περιλαμβάνονται και πτήσεις της Ryanair που επανεκκίνησε πλήρως το πτητικό της πρόγραμμα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο της Αθήνας είχαν φτάσει 12.000 επιβάτες, ενώ είχαν εκτελεστεί 30 διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδόπουλου, τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά, ωστόσο θα πρέπει να παρέλθει διάστημα περίπου 15 ημερών για μια πιο σαφή εικόνα για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Επεσήμανε ακόμη ότι τα νούμερα σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019 είναι σαφώς πολύ μικρότερα, αλλά τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα αφού το 2019 ήταν μία εντελώς διαφορετική χρονιά, όπως τόνισε.

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται ψηλά στη ζήτηση εισιτηρίων από χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Πολωνία, οι σκανδιναβικές χώρες και η Ιταλία, όπως τόνισε και η εκπρόσωπος της Ryanair, Κιάρα Ραβάρα κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Η ιρλανδική χαμηλού κόστους εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της από την Αθήνα από την Τετάρτη, εξυπηρετώντας 30 προορισμούς όπως η Μπολόνια, το Βερολίνο και το Σαρλερουά.

«Η Ryanair είναι χαρούμενη που ανακοινώνει την επανεκκίνηση των πτήσεών της από την Αθήνα, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες διακοπής,» ανέφερε η κ. Ραβάρα, ανακοινώνοντας ότι το θερινό πρόγραμμα για το 2020 της Ryanair για την Αθήνα είναι πλέον στο σύνολό του στη διάθεση του κοινού για κρατήσεις, περιλαμβάνοντας 30 δρομολόγια προς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

Η εκπρόσωπος του ΔΑΑ, κ. Παπαδοπούλου, χαιρέτισε την επανεκκίνηση των πτήσεων της ιρλανδικής εταιρίας, σημειώνοντας πως η Ryanair με τη βάση της στην Αθήνα αποτελεί πολύ σημαντικό αεροπορικό συνεργάτη του αεροδρομίου της Αθήνας και «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας από και προς την αεροπορική αγορά της Αθήνας».