Αναστέλλει τις παραδόσεις αεροσκαφών 737 ΜΑΧ η Boeing μετά τη διεθνή απαγόρευση πτήσεων

Αναστέλλει τις παραδόσεις αεροσκαφών 737 ΜΑΧ η Boeing μετά τη διεθνή απαγόρευση πτήσεων
epa07426640 Ethiopian Airlines Boeing 737 Max (ET-AVM), the same aircraft that crashed in Ethiopia on 10 March 2019, is seen at Bole International Airport in Addis Ababa, Ethiopia, when it was first delivered to Ethiopia on 02 July 2018 (issued 10 March 2019). Ethiopian Airlines Boeing 737 en route to Nairobi, Kenya, crashed near Bishoftu, some 50km outside of the capital Addis Ababa, Ethiopia, on 10 March 2019. All passengers onboard the scheduled flight ET 302 carrying 149 passengers and 8 crew members, have died, the airlines says. EPA/STR

Προχωρούν οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Η ομάδα που διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση ET302 που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, έφτασε στο Παρίσι, όπου εξετάζονται τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία με μήνυμά της στο Twitter.

“Η αντιπροσωπεία από την Αιθιοπία της οποίας ηγείται ο επικεφαλής των ερευνητών του Γραφείου Διερεύνησης Δυστυχημάτων έφτασε στις εγκαταστάσεις της Ερευνητικής Αρχής της γαλλικής ασφάλειας και άρχισε στο Παρίσι η διαδικασία της έρευνας”, αναφέρουν οι Ethiopian Airlines στο μήνυμά τους στο Twitter.

Την ίδια ώρα η Boeing ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραδόσεις των αεροπλάνων της 737 MAX, η πτήση των οποίων έχει απαγορευτεί προσωρινά στον κόσμο έπειτα από τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα με αεροπλάνα αυτού του τύπου, το ένα των Αιθιοπικών Αερογραμμών και το άλλο της Lion Air.

“Αναστέλλουμε την παράδοση των 737 MAX έως ότου βρούμε μια λύση”, δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει την παραγωγή τους.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ FAA έδωσε την Τετάρτη εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος “προσωρινά” τα Boeing 737 MAX 8 και 9 στις ΗΠΑ στον απόηχο παρόμοιων αποφάσεων που έλαβαν οι αρχές αεροπορικής ασφάλειας χωρών σε όλον τον κόσμο. Η Ουάσινγκτον αιτιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι στηρίχθηκε στη συλλογή νέων δορυφορικών δεδομένων από τον Καναδά, τα οποία δείχνουν ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της τραγωδίας με το αεροπλάνο των Αιθιοπικών Αερογραμμών και αυτής με το Boeing 737 MAX της ινδονησιακής Lion Air, στα τέλη Οκτωβρίου, με 189 νεκρούς.

Την ίδια ώρα η επιτροπή ασφάλειας των μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει την δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την τραγωδία με το αεροπλάνο της Lion Air τον Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής της Ινδονησίας δήλωσε στο Reuters ότι η έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα θα επιταχυνθεί και η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, νωρίτερα από το επόμενο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που προβλεπόταν προηγουμένως να δημοσιοποιηθεί.

Η Ινδονησία σχεδιάζει εξάλλου να αποστείλει έναν επιθεωρητή πτήσεων και έναν αξιωματούχο της ΚΝΚΤ στην Αιθιοπία για να βοηθήσει με την έρευνα για το δυστύχημα την Κυριακή με το αεροπλάνο της Ethiopian Airlines και αναμένει έγκριση από τις αιθιοπικές αρχές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής.

Δείτε ακόμη: 

Πόσα δισ. δολάρια θα κοστίσει στην Boeing η μαζική καθήλωση των 737 Max

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: Η τσέπη του ταξιδιώτη θα πληρώσει τα «σπασμένα» της Boeing