«Ανασχηματισμός» με φόντο την κούρσα διαδοχής στην JP Morgan – Πού δίνει το δαχτυλίδι ο Dimon

«Ανασχηματισμός» με φόντο την κούρσα διαδοχής στην JP Morgan – Πού δίνει το δαχτυλίδι ο Dimon
epa05050930 CEO of JP Morgan Chase Jamie Dimon participates in a panel discussion entitled 'Financial Inclusion to Advance Global Growth and Equality', during the Financial Inclusion Forum hosted by the US Department of the Treasury and the US Agency for International Development (USAID) at the Treasury Department in Washington, DC, USA, 01 December 2015. The forum brought together leaders from the US and foreign governments, financial institutions and other corporations, and nonprofits; to discuss ways to increase access to safe and affordable financial services. EPA/MICHAEL REYNOLDS EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η JPMorgan Chase σήμερα  είναι ισχυρότερη από ποτέ, και αυτό χάρη στους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους μας και την εξαιρετική ανώτερη διευθυντική ομάδα μας», δήλωσε ο 67χρονος Dimon

Καλά κρατεί η κούρσα διαδοχής του ελληνικής καταγωγής μακροβιότερου CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, με τους υποψηφίους να αυξάνονται και να πληθύνονται καθώς τμήματα και επιχειρήσεις ενοποιούνται.

Πράγματι, στη δύση της καριέρας του, ο Dimon φρόντισε να προχωρήσει σε εκτεταμένες διοικητικές αλλαγές και να φορτώσει με περισσότερες ευθύνες την Jennifer Piepszak, τη Marianne Lake και τον Troy Rohrbaugh, οι οποίοι είναι μεταξύ των φαβοί για να διαδεχθούν τον νυν CEO, που διευθύνει την JP Morgan από το 2005.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Piepszak και Rohrbaugh θα αναλάβουν συνεπικεφαλής ενός διευρυμένου τμήματος εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής, αντικαθιστώντας τον Daniel Pinto, αναπληρωτή CEO, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. H Piepszak ήταν προηγουμένως συνεπικεφαλής της καταναλωτικής επιχείρησης της JPMorgan παράλληλα με τη Lake. H Lake θα γίνει πλέον ο μοναδικός επικεφαλής του τμήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η JPMorgan Chase σήμερα  είναι ισχυρότερη από ποτέ, και αυτό χάρη στους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους μας και την εξαιρετική ανώτερη διευθυντική ομάδα μας», δήλωσε ο 67χρονος Dimon, για τον οποίο ουδείς γνωρίζει πόσο ακόμη θα παραμείνει στο πόστο του. Μοναδική ένδειξη το ότι το 2021 το διοικητικό συμβούλιο της JPMorgan του απένειμε ένα μπόνους διατήρησης που θα τον έδενε με την τράπεζα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2026.

Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος ανασχηματισμός αναδεικνύει τον Rohrbaugh, τον πιο πρόσφατο συνεπικεφαλής της εμπορικής δραστηριότητας της JPMorgan, ως έναν από τους κορυφαίους υποψηφίους για να αναλάβει τελικά τη θέση του CEO. Οι Piepszak και Rohrbaugh θα διευθύνουν την πρώην εταιρική και επενδυτική τους τράπεζα, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Pinto.

Αυτό το τμήμα θα είναι πλέον γνωστό ως η εμπορική και επενδυτική τράπεζα αφού o Dimon τη συγχώνευσε με το τμήμα εμπορικής τραπεζικής της JPMorgan. Ο Doug Pento θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής τράπεζας.

Η JPMorgan πέρυσι ανακοινωσε κέρδη σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που την καθιστά την σημαντικά πιο κερδοφόρα από τους ομολόγους της. Ο Dimon προώθησε τον Viswas Raghavan ως μοναδικό επικεφαλής της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής.  Ο Dimon είπε επίσης ότι ο Τάκης Γεωργακόπουλος θα συνεχίσει να ηγείται της παγκόσμιας δραστηριότητας πληρωμών της JPMorgan, ενώ η Mary Erdoes θα παραμείνει διευθύνουσα σύμβουλος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times