Άνδρα με μαχαίρι εξουδετέρωσε η αστυνομία στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Άνδρα με μαχαίρι εξουδετέρωσε η αστυνομία στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ
Photo:

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και εκτόξευε απειλές.

Άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας της Ολλανδίας πυροβόλησαν έναν άνδρα, οπλισμένο με μαχαίρι, μέσα στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ, ανακοίνωσαν οι αρχές, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος.

Ο άνδρας αυτός κρατούσε μαχαίρι και εκτόξευε απειλές. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν.

«Η κατάσταση είναι ασφαλής», ανέφερε η αστυνομία με μήνυμά της στο Twitter, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε, συνελήφθη και απομακρύνθηκε» από τον χώρο του αεροδρομίου.

Στο παρακάτω βίντεο που τράβηξε ταξιδιώτης ακούγονται οι πυροβολισμοί των αστυνομικών:

Το Schiphol Plaza, η τεράστια αίθουσα στην είσοδο του αεροδρομίου όπου λειτουργεί και εμπορικό κέντρο, εκκενώθηκε, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομ Γκέμανς, ο υπεύθυνος επικοινωνίας. Η πρόσβαση στους επιβάτες επετράπη γύρω στις 17.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).

«Η αστυνομία παραμένει αναπτυγμένη σε ένα μικρό τμήμα του αεροδρομίου» διευκρίνισε το αεροδρόμιο στον λογαριασμό της στο Twitter. «Δεν καταγράφηκε κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των αεροσκαφών λόγω του περιστατικού».

Η κυκλοφορία των τρένων προς και από το Σχίπχολ διακόπηκε για προληπτικούς λόγους. Όμως αυτοί οι «περιορισμοί ήρθησαν» έγινε γνωστό από τη σιδηροδρομική εταιρεία NS στον ιστότοπό της. «Οι καθυστερήσεις μειώθηκαν. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από τις 17.30» τοπική ώρα.