Το Android της Google κυρίαρχος στην αγορά των smartphones

Το Android της Google κυρίαρχος στην αγορά των smartphones

Σύμφωνα με την IDC , 4 στα 5 κινητά που πουλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013 φέρουν το συγκεκριμένο λογισμικό.

Απόλυτος κυρίαρχος της παγκόσμιας αγοράς αναδεικνύεται το λογισμικό Android της Google, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η International Data Corporation (IDC). Τέσσερις στις πέντε «έξυπνες» συσκευές κινητής τηλεφωνίας που πουλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013 «τρέχουν» με Andoid.

Συγκεκριμένα, από τα 261,1 εκατ. «έξυπνα» κινητά που διανεμήθηκαν στην αγορά το διάστημα Αυγούστου – Οκωβρίου, το 81% (δηλαδή περισσότερα από 211 εκατ. συσκευές) χρησιμοποεί λογισμικό Android.

Πίσω από το Andoird, συναντάμε το iOS της Apple, το οποίο κατέχει 12,9% της αγοράς ενώ ακολουθεί το λογισμικό Windows Phone με 3,6% και το Blackberry με 1,7%.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι η παρατήρηση ότι κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις «έξυπνων» κινητών κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Επίσης, η αναφορά της IDC υπγοραμμίζει ότι όλοι οι κατασκευαστές «έξυπνων» συσκευών προσφέρουν πλέον phablets (κάτι μεταξύ «έξυπνων» κινητών και υπολογιστών – ταμπλέτων), κάτι που δεν ίσχυε για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι και επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένες συσκευές αποτελούν ανερχόμενη τάση.

Δείτε: Οι 15 πιο χρήσιμες εφαρμογές για Android