«Ναυάγιο» στην πώληση της BlackBerry

«Ναυάγιο» στην πώληση της BlackBerry

Η καναδική εταιρεία τη Δευτέρα ότι εγκαταλείπει τη διαδικασία πώλησης της και ότι απολύει...τον διευθύνοντα σύμβουλο της. 

Αλλαγή στρατηγικής αποφάσισε η καναδική εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων BlackBerry. Όπως ανακοίνωσε χθες εγκαταλείπει τη διαδικασία πώλησής της και σκοπεύει να συγκεντρώσει ένα δισ. δολάρια, πουλώντας μετατρέψιμα ομόλογα στον βασικό μέτοχό της και σε άλλους επενδυτές. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Θόρστεν Χάινς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου η BlackBerry είχε ανακοινώσει ότι συμφώνησε να πωληθεί, έναντι 4,7 δισ. δολαρίων, στον όμιλο επιχειρήσεων Fairfax Financial Holdings (έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτές της, ο οποίος κατέχει το 10% των μετοχών της εταιρείας). Επικεφαλής της Fairfax είναι ο ινδικής καταγωγής Πρεμ Γουάτσα, γνωστός ως «Γουόρεν Μπάφετ του Καναδά», ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και στην Ελλάδα αφού έχει ποσοστό στην Eurobank Properties.
Η πώληση αναμενόταν να ολοκληρωθεί έως τις 4 Νοεμβρίου. Ωστόσο, την ημέρα αυτή ανακοινώθηκε ότι το σχέδιο ναυάγησε. Η μετοχή της BlackBerry σημείωσε πτώση 19% αμέσως μετά την ανακοίνωση του ναυαγίου.

Η BlackBerry, η οποία ιδρύθηκε το 1999, ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει περάσει στο «περιθώριο» καθώς υποσκελίστηκε από κατασκευαστές όπως η Apple και η Samsung.

Τι ενώνει την Eurobank με την Blackberry και τον Μυτιληναίο;