«Ανοιχτό» παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Κουβέλης

Προς το παρόν η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία στο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα υπάρξουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας, άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Προς το παρόν ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η «ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον».  Με αφορμή τον τρόπο που αναδείχθηκαν σχετικές δηλώσεις του, απηύθυνε έκκληση να καταγράφονται όσα λέει κα όχι να αναδεικνύονται ερμηνείες. Σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα τον καταψηφίσει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη Βουλή όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: «Συμφωνία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου»

Σε ερώτηση για τα όσα λέγονται περί αποστασίας, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι η παρέμβαση αυτή ήταν λανθασμένη, αλλά είναι διαφορετικό από το να αναδεικνύεται ως προτροπή σε αποστασία. «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με αναφορές στο μακρινό πολιτικό παρελθόν της χώρας» σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενεδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ σε προεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα έχει τη δική του παρουσία στις εκλογές. «Θέλει τη συμπαράταξη με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, της ευρωπαϊκής σοσιαλιδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου. Αυτόν τον χώρο θέλουμε να συγκροτήσουμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στο συνέδριό μας θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα αυτά» δήλωσε εμφατικά.