Άνοιγμα στην ιβηρική χερσόνησο κάνουν τα ξενοδοχεία Ikos Resorts

Πρόκειται για το πέμπτο resort που θα λειτουργήσει με το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts, μετά το νέο Ikos Dassia στην Κέρκυρα.

Τo ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο των ελληνικών ξενοδοχείων Ikos Resorts επεκτείνεται στην ιβηρική χερσόνησο με φορέα μια νεοσύστατη εταιρία, την Ikos International SCA, με έδρα το Λουξεμβούργο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με αυτήν που επένδυσε ήδη στην LBRI SARL, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Sani Resort και των Ikos Resorts στην Ελλάδα. Στο μετοχικό σχήμα της Ikos International δεν θα συμμετέχει, όπως τονίζεται, ο Σταύρος Ανδρεάδης. Την διοίκηση της νέας εταιρείας θα ασκούν από κοινού οι κκ. Ανδρέας Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin.

Η Ikos International θα κάνει χρήση του εμπορικού σήματος Ikos Resorts, καθώς και των υπηρεσιών sales and marketing και training της LBRI, στο πλαίσιο μιας σύμβασης franchising που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Ikos International προχώρησε ήδη στην αγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στην Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας, το οποίο θα αναμορφωθεί ριζικά με στόχο τη δημιουργία του νέου πολυτελούς Ikos Andalusia, δυναμικότητος 400 περίπου δωματίων και σουιτών που θα είναι το πρώτο Ikos Resorts στην Ισπανία και που προβλέπεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2020. Για το συγκεκριμένο project θα επενδυθούν νέα κεφάλαια ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το πέμπτο resort που έρχεται να λειτουργήσει με το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts, μετά το νέο Ikos Dassia στην Κέρκυρα, το οποίο αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του τον Μάιο, και το νέο Ikos Aria, στην Κω, η λειτουργία του οποίου προγραμματίζεται για το 2019. Τα Ikos Resorts παραμένουν ένα ελληνικό brand και η διοίκησή τους σχεδιάζει νέες μονάδες στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια.