Ανυποχώρητος ο Ερντογάν δυναμιτίζει τις επαφές Ελλάδας- Τουρκίας: «Δε θα κάνουμε ποτέ πίσω σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν δυναμιτίζει τις επαφές Ελλάδας- Τουρκίας: «Δε θα κάνουμε ποτέ πίσω σε Αιγαίο και Μεσόγειο»
epa08281677 Turkish President Recep Tayyip Erdogan attends a meeting with EU Council President Charles Michel at the European Council in Brussels, Belgium, 09 March 2020. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανυποχώρητος σε ότι αφορά τις παράνομες διεκδικήσεις του,  σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εμφανίζεται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζοντας τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, πριν καν αυτές αρχίσουν.

Ανυποχώρητος σε ό,τι αφορά τις παράνομες διεκδικήσεις του,  σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζοντας τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, πριν καν αυτές αρχίσουν.

Ο Ερντογάν, προκαλώντας για άλλη μια φορά, δήλωσε σε εφημερίδα του Κατάρ ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ πίσω στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Κατηγόρησε, επίσης, την Ελλάδα ότι είναι αυτή που με τη στάση της προκαλεί ένταση στην περιοχή με τις «μονομερείς ενέργειές της», προσθέτοντας  ότι «όσοι είδαν την αποφασιστικότητα μας στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν καταλάβει ότι με εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε».

Ο Τούρκος προεδρος επιτέθηκε και στην Γαλλία λέγοντας στην εφημερίδα «The Peninsula» ότι «με τη γνωστή αποικιοκρατία» της κρύβεται πίσω από τη στάση της Ελλάδας και των ελληνοκυπρίων.