Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Mίκαελ Σουμάχερ

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Mίκαελ Σουμάχερ

Σε κώμα βρίσκεται ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 που τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας σκι. 

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Μάικλ Σουμάχερ που τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπέλ της Γαλλίας, όταν προσέκρουσε με το κεφάλι σε βράχο καθώς πραγματοποιούσε άλμα σε πίστα εκτός των οριοθετημένων διαδρομών.

Ο 44χρονος Γερμανός, που έκανε σκι μαζί με τον 14χρονο γιο του, φορούσε προστατευτικό κράνος, ωστόσο υπέστη σοβαρά κρανιακά τραύματα και μετά το ατύχημα διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της πόλης Μουτιέρ και από εκεί στην πόλη Γκρενόμπλ.

Τις τελευταίες ώρες άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν την κατάσταση της υγείας του «Σούμι» να έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Σουμάχερ έφτασε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και αναμένεται να χειρουργηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ζήτησε την ψυχραιμία και κατανόηση των μέσων ενημέρωσης, ενώ στο πλευρό του Σουμάχερ βρίσκονται η σύζυγος και τα παιδιά του.

Ο Σουμάχερ έχει κερδίσει επτά φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και στη 19χρονη καριέρα του έχει συμπληρώσει 91 νίκες. Κατέκτησε τους δύο πρώτους τίτλους του με την Benetton το 1994-1995, προτού μεταπηδήσει στη Ferrari το 1996, με την οποία κέρδισε πέντε σερί τίτλους ως το 2000.

Το 2006 ο «Σούμι» δήλωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, αλλά επανήλθε το 2010 με την ομάδα της Mercedes και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το 2012, όταν και «κρέμασε» οριστικά τα γάντια του.

Διαβάστε ακόμη: Το φαινόμενο Φέτελ και το μέλλον της Formula 1