Άνοιξε ο δρόμος για τον διορισμό του νέου προέδρου της Fed

Άνοιξε ο δρόμος για τον διορισμό του νέου προέδρου της Fed
epa06356183 Jerome Powell appears at the Senate Banking, Housing and Urban Affairs Committee hearing on his nomination to be chairman of the Federal Reserve Board of Governors, on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 28 November 2017. Powell was nominated by US President Donald J. Trump to replace outgoing Federal Reserve Chair Janet Yellen. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Τζερόμ Πάουελ.

Η Επιτροπή Τραπεζικών Θεμάτων της Γερουσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Τζερόμ Πάουελ για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) με ψήφους 22 υπέρ έναντι 1 κατά.

Με την έγκριση της Επιτροπής αυτής, ανοίγει ο δρόμος για να δώσει και η ολομέλεια της Γερουσίας τη θετική ψήφο της ώστε ο Πάουελ να διαδεχτεί την Τζάνετ Γέλεν στην κεφαλή της Fed.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Γερουσία. Η θητεία της 71χρονης Γέλεν, η οποία είχε διοριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα, λήγει στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο Ρεπουμπλικανός Πάουελ θεωρείται μετριοπαθής και συμβιβαστικός. Το 2012 είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για το διοικητικό συμβούλιο της Fed και η υποψηφιότητά του είχε εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία.