Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου – Άνω των 5,8 δισ. οι προσφορές

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου – Άνω των 5,8 δισ. οι προσφορές
Το επιτόκιο στο 5ετές -πρώην 7ετές- ομόλογο εκτιμάται στο 2,60% - 2,65%.

Άνοιξε σήμερα 27 Απριλίου το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου, με σκοπό το ελληνικό Δημόσιο να αντλήσει περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές υπερβαίνουν τα 5,8 δισ. ευρώ, εξέλιξη που συνέβαλε να ανεθωρηθεί προς τα κάτω το guidance για το επιτόκιο σε mid swap +110 μονάδες βάσης (από mid swap +115 μ.β. κατά την έναρξη του βιβλίου νωρίτερα σήμερα).

Το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στις 115 μ.β + mid swap, ενώ το τελικό επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 2,5%, από περίπου 2,01% που είχε διαμορφωθεί το επιτόκιο σε αυτό το ομόλογο το 2020 ή τιμή 99,916 μονάδες βάσης.

Συνδιαχειριστές της έκδοσης θα είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs και JP Morgan.

Πρόκειται για επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020 με κουπόνι 2%. Όπως αναφέρεται, η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, αναλόγως με τις συνθήκες στις αγορές.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην εν λόγω έκδοση έπειτα από την αναβάθμιση στην κλίμακα από τις Standard & Poor’s (BB+, stable) και DBRS (BB+, low), παρότι οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν δυσχερείες, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να βρίσκεται πλέον πάνω από το 3%, ενώ παράλληλα το spread από γερμανικό bund είναι πάνω από τις 227 μ.β.