Άνοδος για το Bitcoin, με το βλέμμα στα 30.000 δολ. – Οι καταλύτες της αύξησης

Άνοδος για το Bitcoin, με το βλέμμα στα 30.000 δολ. – Οι καταλύτες της αύξησης
The Bitcoin symbol, the largest cryptocurrency by market cap that operates free of any central control and that relies on a peer-to-peer software and cryptography, on a luminous banner on the BitBase stand during the Mobile World Congress 2023 on March 10, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
Κίνηση του bitcoin πάνω από τα 28.000 δολάρια…

Με θετικά πρόσημα τυγχάνει διαπραγμάτευσης το μεγαλύτερο από άποψης κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, το οποίο, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σημείωνε άνοδο 5,8%, στα 28,359 δολ. Την ίδια ώρα το Εther, το εγγενές token του Ethereum, κατέγραφε αύξηση 3,4%, στα 1.793 δολάρια.

«Η κίνηση του bitcoin πάνω από τα 28.000 δολάρια συμπαρασύρει το μερίδιο του νομίσματος σε ό,τι αφορά τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης πάνω από το 50% για πρώτη φορά σε δύο χρόνια. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, το bitcoin δεν έχει εμπλακεί σε καμία από τις ρυθμιστικές… πολυπλοκότητες» δήλωσε στο CoinDesk ο Strahinja Savic, επικεφαλής δεδομένων και ανάλυσης στην πλατφόρμα κρυπτογράφησης FRNT Financial με έδρα το Τορόντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Savic, το αίτημα για ETF με βάση το bitcoin εκ μέρους της BlackRock έχει πραγματικά υπογραμμίσει ότι το θεσμικό ενδιαφέρον για τον ψηφιακό χρυσό παραμένει σταθερό, παρά το sell off και τις χρεοκοπίες που είδαμε νωρίτερα φέτος και στα τέλη του 2022.

Ο Joe DiPasquale, Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή κεφαλαίων κρυπτογράφησης BitBull Capital, θεωρεί το αίτημα της BlackRock καθώς και την έναρξη ενός νέου θεσμικά υποστηριζόμενου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης που ονομάζεται EDX ως bull cases για την κρυπτογράφηση.

Υπενθυμίζεται πως οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί Charles Schwab, Fidelity και Citadel λάνσαραν επίσημα νέο ανταλλακτήριο για διαπραγμάτευση τεσσάρων κρυπτονομισμάτων.

Η EDX Markets είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τα σχέδια για το λανσάρισμα ανταλλακτηρίου τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν την κατάρρευση του FTX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μετέδωσε το CNBC, το ανταλλακτήριο EDX θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαπραγματεύονται Βitcoin, Εther, Litecoin και Bitcoin cash.  Kανένα από τα τέσσερα αυτά κρυπτονομίσματα δεν χαρακτηρίστηκε ως «χρεόγραφο» στη μήνυση που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά της Binance και του Coinbase πριν από δύο εβδομάδες. 

«Δεν θα ήταν περίεργο αν το Bitcoin συνεχίσει να ηγείται της αγοράς προς το παρόν», είπε. «Στην κορυφή, τα 30 χιλιάδες δολάρια είναι η προφανής αντίσταση».