Anonymous εναντίον Tραμπ – Χάκαραν το “Truth Social” πριν καν λειτουργήσει

Anonymous εναντίον Tραμπ – Χάκαραν το “Truth Social” πριν καν λειτουργήσει
(FILES) In this file photo taken on February 28, 2018, US President Donald Trump takes part in a meeting with bipartisan members of Congress on school and community safety, in the Cabinet Room of the White House in Washington, DC. - Incumbent US President Donald Trump has been denied a second term after challenger, former US Vice President Joe Biden won the election, TV networks projected on November 7, 2020, a victory sealed after the Democrat claimed several key battleground states won by the Republican incumbent in 2016. CNN, NBC News and CBS News called the race in his favor, after projecting he had won the decisive state of Pennsylvania. His running mate, US Senator Kamala Harris, has become the first woman US Vice President elected to the office. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) Photo: AFP

Ο επερχόμενος ιστότοπος μέσων κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, παραβιάστηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του.

Οι χάκερ που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην ομάδα Anonymous δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς για τον Τραμπ και τον πρώην βοηθό του Στηβ Μπάνον στο Truth Social, το δίκτυο που ανακοίνωσε ο Τραμπ την Τετάρτη, σύμφωνα με τους New York Times. Ψεύτικοι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν επίσης στα ονόματα του συνωμοσιολόγου Ρον Γουάτκινς και του CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

Οι χάκερ δημοσίευσαν μια φωτογραφία ενός χοίρου που αφοδεύει σε έναν λογαριασμό με όνομα χρήστη @donaldjtrump, ανέφερε η δημοσίευση, με στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν στο Twitter.

Οι χάκερ είπαν στους Times ότι το hack ήταν μέρος του «διαδικτυακού τους πολέμου ενάντια στο μίσος».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δημιουργεί το Truth Social μέσω της νέας του εταιρείας, Trump Media & Technology Group, “για να αντισταθεί στην τυραννία της Big Tech”.

Η TMTG είπε ότι ο ιστότοπος θα ανοίξει σε για λίγους προσκεκλημένους χρήστες το Νοέμβριο, και για το κοινό το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και υπάρχει η επιλογή εγγραφής σε λίστα αναμονής.

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό ώστε οι χάκερς Anonymous να αποκτήσουν πρόσβαση πριν από την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής, η οποία μοιάζει με το Twitter, δήλωσε στους Times ο Όμπρεϊ Κοτλ, ένας χάκερ που συνδέεται με τους Anonymous. Η εφημερίδα επαλήθευσε ότι είδε στιγμιότυπα οθόνης που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των χάκερ, και ανέφερε ότι οι Anonymous είχαν αποκτήσει πρόσβαση μέσα σε δύο ώρες από την ανακοίνωση του Τραμπ για την ιστοσελίδα.

«Περάσαμε όμορφα περπατώντας στον ουρανό», ισχυρίστηκε ο Κοτλ.

Ανέφερε επίσης ότι οι χάκερ δημοσίευσαν στη συνέχεια memes για δημόσια πρόσωπα, όπως ο Τραμπ και ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, από ψεύτικους λογαριασμούς.

Και άλλοι όμως έχουν επισημάνει την ευπάθεια της πλατφόρμας όσο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ο δημοσιογράφος της Daily Dot Μίκαελ Θάνελ υποστήριξε, επίσης ότι μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό με όνομα χρήστη @realdonaldtrump, ενώ ο δημοσιογράφος της Washington Post, Ντρου Χάργουελ, είπε ότι δημιούργησε έναν λογαριασμό καταχωρισμένο ως @mikepence, ο οποίος αργότερα αποκλείστηκε από η ιστοσελίδα.

Μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση της πλατφόρμας, οι προγραμματιστές εφαρμογών του TMTG απαγόρευσαν στους χρήστες να δημιουργούν νέους λογαριασμούς.