«Αντάρτικο» Δρίτσα για τις ιδιωτικοποιήσεις

«Αντάρτικο» Δρίτσα για τις ιδιωτικοποιήσεις
Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου, Πειραιάς Τρίτη 12 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σφοδρή κριτική στις κυβερνητικές επιλογές από τον υπουργό Ναυτιλίας. Εντείνονται οι πιέσει ενόψει ανασχηματισμού.

Στον τρόπο με τον οποίο και τον σκοπό για τον οποίο συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι εννέα ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, σημειώνοντας την – σε κάθε περίπτωση – διαφωνία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό North, ο κ. Δρίτσας είπε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συμφώνησε με τους θεσμούς σε συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, όχι όμως με “όρους αποικίας”.

“Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχτήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις, που ήδη η διαδικασία τους είχε ξεκινήσει, όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Πέραν τούτου, δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους”, είπε χαρακτηριστικά.

“Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνονταν ιδιωτικοποιήσεις. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας, αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δρίτσας ανήκει στην κίνηση των 53+ που εξέφρασε πρόσφατα τη στήριξή της στον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με τη στάση του όσον αφορά την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ.

Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων έθιξε ο υπουργός Ναυτιλίας και από τη Βουλή. Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία έρευνας και διάσωσης με την Κύπρο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Δρίτσας υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι προσπαθεί να πετύχει το μέγιστο κοινωνικό όφελος και σε πολλές περιπτώσεις το πετυχαίνει.

“Πράγματι, υπήρχαν σχεδιασμοί για ιδιωτικοποιήσεις με αποικιακή νοοτροπία, “πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή” από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε:

“Η δική μας κυβέρνηση αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεσμεύτηκε από την περυσινή συμφωνία να κάνει τις εννέα και βάλαμε ένα σχέδιο όλη η κυβέρνηση, όχι μεμονωμένα κάποιος υπουργός, να τις κάνουμε με το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και δημόσιο όφελος. Το πετύχαμε σε πολλές περιπτώσεις”.

Πηγή: news247.gr